Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Thomas Herrmann biedt kruiden voor asperges

"Volledig overgestapt op Duitse wilde knoflook"

Langzaamaan begint de lente in Duitsland en de mensen van Herrmann Kräuter in Neuss merken dat zeker. De vierde generatie van deze kruidenteler heeft nu 400 ha met kruiden en tuinkers-rassen en het piekseizoen staat voor de deur.

Tijdens het aspergeseizoen is wilde knoflook erg populair volgens directeur Thomas Herrmann. "De eerste wilde knoflook komt uit Frankrijk en Hongarije, maar nu zijn we volledig overgestapt op Duitse producten. Dit jaar begon de oogst wat later door het koude weer en het seizoen loopt tot 20 april."

Een favoriet kruid voor asperge-fans is kervel. "We hebben dit kruid in eigen teelt. We telen kervel op 23 ha en 40% van de jaarlijkse oogst wordt in april verhandeld, voor het aspergeseizoen."

Kervel is een van de 7 kruiden die gebruikt worden voor de bekende Frankfurter groene saus (bernagie, kervel, waterkers, peterselie, pimpernel, zuring en bieslook). Ook deze lentespecialiteit wordt vaak met asperges gegeten. "We bieden kant-en-klare kruidenmengsels aan voor groene saus." Herrmann heeft ook andere kruidenmengsel in het assortiment, waaronder voor soepen en schaaldieren en Aziatische en Mediterrane mixen. 

Het bedrijf levert aan verpakkingsbedrijven in heel Europa, aan cateringleveranciers en voedingsretailers. In de zomer wordt 150-200 ton kruiden per week verkocht. In de winter worden producten uit Italië, Spanje, Kenia, Israël en Marokko gehaald om aan de vraag te voldoen. "In de zomer worden alle kruiden door onszelf geteeld. Alleen citroengras komt uit Marokko."

De familie Herrmann werkt sinds 1946 met kruiden en wordt nu door de derde en vierde generatie gerund. Aanvankelijk werden traditionele kruiden als peterselie, bieslook en dille en groenten geteeld. Vervolgens werd helemaal overgestapt op kruiden. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe, interessante rassen. De Duitse keuken wordt steeds internationaler en de vraag naar 'exotische voeding' groeit."

Adequate verpakking speelt ook een rol. "We verpakken onze kruiden voor de retail, maar we werken ook met binnen- en buitenlandse kookwarenleveranciers. De juiste verpakking wordt tegenwoordig gewaardeerd."

Voor meer informatie:
Thomas Herrmann
Herrmann Kräuter
Blindeisenweg 12
41468 Neuss 
Phone: 02131 - 391 88
Web: www.herrmann-kraeuter.de/ 
E-Mail: info@herrmann-kraeuter.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven