Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: Apoexpa voorziet een goed seizoen

Telers- en exporteurscoöperatie Apoexpa in Murcia heeft een positieve balans opgemaakt van het seizoen van 2018 en voorziet daarnaast verbeteringen voor het seizoen van 2019. Tot nu toe hebben er zich namelijk geen verliezen voorgedaan en zijn er geen ongunstige weersomstandigheden geweest die de teelt hebben aangetast.

Dat stelde de voorzitter van Apoexpa, Joaquín Gómez, afgelopen donderdag voorafgaand aan de algemene vergadering van de organisatie, waarbij ook de regionale president van Murcia, Fernando López Miras, aanwezig was.

Gómez herinnerde eraan dat in 2018 zowel het steenfruit- als het druivenseizoen goed was en dat telers hun doelstellingen konden bereiken. Hij stelde verder dat de vooruitzichten voor 2019 eveneens goed zijn. Met name voor steenfruit wordt bovendien een verbetering verwacht ten opzichte van vorig jaar. Toen kromp de steenfruitoogst namelijk met 20 procent, terwijl er voor dit jaar een complete oogst wordt verwacht.

Bovendien zal de oogst een week eerder van start gaan dan in andere seizoenen, wat gunstig is voor de export. Dit is te danken aan het feit dat er geen ongunstige weersomstandigheden zijn geweest die de teelt hebben beschadigd.

López Miras gaf aan dat de sector in 2018 172.000 ton product exporteerde. Naast dat dit goed is voor de regionale economie, zorgt de sector ook voor naamsbekendheid over de hele wereld dankzij de kwaliteit van zijn landbouwproducten.

Bron: murciaeconomia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven