Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Perzik- en nectarine-oogst in Huelva

"De markt wacht vol ongeduld op steenfruit"

Een paar dagen geleden is de perziken- en nectarineoogst begonnen op de teeltbedrijven van Sat Sintesis in Huelva, zo'n 5 à 6 dagen eerder dan in het vorige seizoen. De weersomstandigheden in Zuid-Spanje zijn zeer gunstig geweest: de winter was zacht en er deden zich geen verstoringen als vorst of hagel voor.

"De volumes zijn normaal dit jaar en het fruit ziet er goed uit", vertelt Sébastien Adnot, van SAT Sintesis. "Over het algemeen profiteren de andere teeltregio's in Spanje, zoals Murcia en Badajoz met uitzondering van een enkel geval, ook van goede weersomstandigheden. Daarom hebben we besloten om het fruit sterk uit te dunnen om goede maten te garanderen".

Sébastien verwacht echter niet dat het aanbod van fruit heel groot zal zijn, in ieder geval niet in de eerste weken van het seizoen. Hij hoopt dat het weer meewerkt en dat er hoge temperaturen zijn op de plaats van bestemming, zodat de vraag goed is. "De winter in Europa was over het algemeen zacht. De afzet van winterproducten heeft hier onder geleden en veel fruitwinkels en supermarktketens wachten vol ongeduld op de komst van zomerproducten, zoals steenfruit".

Momenteel is het aanbod van steenfruit op de markt beperkt. Het fruit is afkomstig uit kassen in Huelva en uit een aantal extra vroege regio's in het zuiden van Murcia. Vanwege het beperkte aanbod liggen de prijzen hoog. "Vanaf week 19 of 20, wanneer er meer fruit binnenkomt vanuit de verschillende teeltregio's, zullen we meer kunnen zeggen over de prijstrend in het Spaanse steenfruitseizoen", aldus Sébastien.

Sat Sintesis werkt voornamelijk met nectarines en perziken hoewel het bedrijf ook paraguayo's teelt. Deze worden aan het eind van het seizoen geoogst. De belangrijkste afzetmarkten voor Sat Sintesis zijn Zwitserland, Duitsland, Nederland en Italië. Daarnaast exporteert het bedrijf onder andere naar Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. 

 

Voor meer informatie:
Sébastien Adnot
Sat Sintesis
C/ Progreso 20, 1ª
41013 SEVILLA - ESPAÑA
T: +34 902 702 422 +34 902 702 422
M: +34 670 672 888 +34 670 672 888
sadnot@satsintesis.com
www.satsintesis.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven