Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italië: consumptie en teelt mango's nemen toe

Tot 2012 was in Italië de vraag naar mango’s goed voor slechts 4.800 ton per jaar, maar dit steeg tot 5.500 ton in 2013 en tot 9.000 in 2016 (+ 62%).

In recentere tijden heeft het mangoverbruik niet veel gefluctueerd behalve in december (11% van het totaal). De maand met de minste vraag is januari (5%), terwijl de import in de daarop volgende maanden tussen de 7 en 9% toeneemt. Het is interessant om te zien hoe de consumptie van mango constant is tijdens de eerste maanden van het jaar en snel toeneemt in zomer en herfst.

Vincenzo Amata

Italië is de achtste importeur in Europa met ongeveer 8.000 ton, hoewel de nationale producties toenemen, vooral op Sicilië.

Vincenzo Amata, een mangoteler uit de provincie Messina, bevestigt deze trend: "Ik heb onlangs contact gehad met veel groothandelaren die vooral geïnteresseerd zijn in onze mango's. Bovendien nemen veel particuliere klanten contact met ons op via e-mail en zelfs de sociale media om onze mango’s rechtstreeks aan te schaffen."

De meest populaire rassen op Sicilië zijn Kensington Pride, Kent, Maya, Glenn en Keitt.

"Sicilië is bijzonder geschikt om dit soort fruit te telen en de geur en smaak van de mango’s bereiken hier hun maximum. Na de oogst blijven alle eigenschappen behouden, ook dankzij het feit dat het de binnenlandse (Toscane, Lombardije, Emilia Romagna en Veneto) en Europese (Frankrijk, Engeland en Duitsland) markten in korte tijd kan bereiken. De vraag naar mango’s overtreft het aanbod en de goede resultaten hebben ertoe geleid dat we zijn begonnen met de teelt van mango’s", zegt Amata.

"De populariteit van kant-en-klaar fruit neemt ook toe. Vanwege de goede feedback voor onze mango’s met het merk Papamango heb ik een project opgezet dat aan dat marktsegment kan voldoen."

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven