Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kaufland rolt EPS-poolfust verder uit

Australië: Woolworths breidt Delivery Now uit in Brisbane 
De Australische supermarktketen Woolworths heeft zijn bezorgdienst Delivery Now in Brisbane Queensland uitgebreid naar 300.000 nieuwe huishoudens. De bezorgdienst is nu beschikbaar vanuit zes supermarkten. Klanten kunnen uit een assortiment van meer dan 12.000 producten een bestelling samenstellen van tot 30 verschillende boodschappen. Via de eigen mobiel is aan de hand van GPS-technologie te zien waar de bestelling zich bevindt. De bestellingen worden door orderpickers van Woolworths bij winkels samengesteld, waarna via een partner de bestelling op het adres van de klant wordt afgeleverd. De bezorgkosten van Delivery Now komen neer op AU$19 (€12,05).
Bron: retail-insight-network.com

Spanje: Mercadona werkt met Thermo King aan elektrische auto's
Mercadona heeft met het in koeltechnologie gespecialiseerde bedrijf Thermo King samengewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe elektrische auto's voor thuisbezorging. Volgens Eneko Fernandez van Thermo King is het resultaat een elektrische auto van het merk Maxus met de schone koeltechnologie van Thermo King en een sterk verminderde CO2-uitstoot. De elektrische bestelauto kan tot zeven bestellingen per rit vervoeren en wordt ingezet vanuit het distributiecentrum voor online retail van Mercadona in Valencia.
Bron: globalcoldchainnews.com

Carrefour France opent eerste Essentiel-hypermarkt
Carrefour heeft in Frankrijk zijn eerste hypermarkt volgens het Essentiel-format geopend. Nadat eerder een aantal verschillende concepten zijn getest, is nu gekozen voor Essentiel. Het format legt de nadruk op lage prijzen en is een afgeslankte versie van de normale hypermarkten van de keten. Zo is het assortiment met name met betrekking tot non-food-producten met 15% tot 30% geslonken en wordt er minder winkelruimte gebruikt. Ook is de presentatie van de producten wat soberder vormgegeven. Bij veel productcategorieën worden bijvoorbeeld metalen schappen gebruikt. Alleen bij biologische producten wordt een traditionele presentatie toegepast.
Bron: retailanalysis.igd.com

Litouwen: Maxima Grupė benoemt nieuwe CEO
De Litouwse retailer Maxima Grupė heeft Justas Riauba aangesteld als nieuwe CEO. Ook is hij verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur. Mantas Kuncaitis, de CEO van het holding-bedrijf Vilniaus Prekyba dat voor Maxima verantwoordelijk is, zal zich ook bij de raad van bestuur voegen. Volgens Justas Riauba zijn de belangrijkste prioriteiten als CEO het zorgen voor de scherpste prijzen en beste winkelervaring binnen de sector. Ook wil Riauba de positie van Maxima in Polen verbeteren en meer aandacht geven aan de werknemers van het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com

Kaufland gebruikt herbruikbare EPS-trays voor AGF nu ook buiten Duitsland
Kaufland gaat bij zijn groente- en fruitafdelingen meer gebruik maken van herbruikbare trays. De trays zijn ter vervanging van kartonnen trays, die na gebruik worden weggegooid. Sinds 2003 wordt er in de Duitse supermarktsector steeds meer gebruik gemaakt van het poolsysteem van Euro Pool-kratten. Aanvankelijk waren deze systemen alleen in Duitsland te vinden, maar sinds 2014 wordt hier ook in de Tsjechische Republiek, Slowakije en Polen gebruik van gemaakt. Sinds 2018 is de herbruikbare verpakking van het logistieke bedrijf Euro Pool System gemeengoed geworden voor Kaufland-winkels in heel Europa. Kaufland en Euro Pool System werken ook samen in Kroatië, Roemenië en Bulgarije. Volgens Stefan Lukes van Kaufland heeft de toepassing van de herbruikbare trays geleid tot een vermindering in CO2-uitstoot van ongeveer 35.000 ton per jaar. De landen waar het systeem nu nieuw wordt toegepast zullen in 2019 zorgen voor een besparing van rond de 42.000 ton aan CO2.
Bron: internationalsupermarketnews.com

Carrefour neemt Chinese elektronica-retailer over
Na een succesvolle proefperiode bij elf Chinese hypermarkten van Carrefour is een overeenkomst getekend voor de overname van de elektronica-keten Gome. Volgens Gome en Carrefour leidde de samenwerking in de proefperiode tot een stijging in like-for-like omzet die qua percentage tot in de dubbele cijfers kwam. Voor het einde van juli van dit jaar worden zo'n 200 Gome-afdelingen bij hypermarkten van Carrefour geopend. De Gome-afdelingen krijgen winkelruimtes van tussen de 300 en 500 vierkante meter, waarop een assortiment beschikbaar is bestaande uit huishoudelijke apparaten en andere elektronica. Carrefour neemt de promotie van de Gome-afdeling voor zijn rekening, terwijl Gome kennis met betrekking tot de retail, klantenondersteuning en logistiek van elektronica ter tafel brengt.
Bron: retailanalysis.igd.com

Amazon neemt robot-startup over
Amazon heeft de in Colorado gevestigde startup Canvas Technology overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in robottechnologie. Deze technologie komt Amazon goed van pas met betrekking tot de automatisering van distributiecentra. Volgens Amazon delen de twee bedrijven elkaars visie met betrekking tot de toekomst van automatisering en werkgelegenheid.
Bron: techcrunch.com

VS: Walmart wil meer winkelrobots inzetten
Na een aantal succesvolle proefperiodes wil Walmart meer gebruik maken van zogeheten geautomatiseerde assistenten. De robots worden gebruikt om een aantal simpele en herhaaldelijke taken uit te voeren. De robots worden nu nog in een beperkt aantal winkels gebruikt, waar ze onder andere producten sorteren, online bestellingen samenstellen en de schappen in de gaten houden. Doordat deze taken nu uit handen worden genomen, krijgt het personeel meer de gelegenheid om de klant persoonlijk van dienst te zijn. Binnenkort wil Walmart 1.500 zelfsturende stofzuigers van het type Auto-C in zetten, samen met 300 nieuwe scanners voor de schappen (Auto-S), 1.200 FAST Unloaders en 900 Pickup Towers. Volgens Walmart is de robottechnologie maandenlang getest en reageert het winkelpersoneel er positief op.
Bron: supermarketnews.com

VS: Stop & Shop-werknemers staken in New England
Vakbondsleden van Stop & Shop-winkels in Connecticut, Massachusetts en Rhode Island zijn op 11 april gaan staken. De aanleiding voor de stakingsacties was het mislukte overleg met betrekking tot nieuwe contracten. In februari en maart hebben leden van de lokale afdelingen 328, 371, 919, 1445 en 1459 van de vakbond United Food and Commercial Workers (UFCW) met een grote meerderheid gestemd voor het toestaan van stakingsacties. Samen vertegenwoordigen deze afdelingen meer dan 31.000 Stop & Shop-werknemers.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Albertsons sluit aan bij blockchain netwerk van IBM
Albertsons is lid geworden van het IBM Food Trust-netwerk. Dit is een cloud-netwerk op basis van blockchain-technologie, met als doel om de veiligheid van levensmiddelen te verbeteren. Albertsons gaat het netwerk in eerste instantie gebruiken met betrekking tot de traceerbaarheid van romaine sla vanuit de eigen distributiecentra. Vervolgens wordt gekeken of het systeem ook kan worden toegepast bij andere onderdelen en producten binnen de leveringsketen.
Bron: supermarketnews.com

VS: Aldi wil 15 winkels in Zuid-Californië
Aldi heeft op 11 april zijn eerste nieuwe supermarkt in het zuiden van Californië geopend. De eerste winkel is geopend in Panorama City, terwijl er nog eens zo'n 14 winkels zijn gepland in de Southland-regio. Hoewel het voor het eerst is dat in het zuidelijke deel van Californië Aldi-vestigingen worden geopend, heeft de Duitse discountketen in de rest van de Amerikaanse staat al 63 vestigingen in bedrijf. Volgens Tom Cindel van het regionale kantoor van Aldi komt het totale aantal Aldi-winkels met de geplande uitbreidingen op 78. Met deze groei hangt samen dat door Aldi naar 450 nieuwe werknemers wordt gezocht. 
Bron: dailynews.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven