Pan United stelt tijdens een kort seizoen de voorraad zoete aardappelen veilig

"Dit jaar is één van de problemen waar de klanten van Pan United mee worden geconfronteerd, een tekort aan zoete aardappelen. Vanwege verliezen op de productlijn in voorafgaande jaren hebben telers in North Carolina in de Verenigde Staten te kampen met een kleiner landbouwareaal. Daarnaast zorgden de lastige omstandigheden in juni en juli voor een drastische vermindering van de opbrengst per hectare. Vooral orkaan Florence had een grote impact op de telers. In sommige gevallen zal de uiteindelijke opbrengst voor telers waarschijnlijk met maar liefst 50% worden verminderd ten opzichte van de oorspronkelijke raming. De verwachting is momenteel dat de grote maten na april mogelijk niet beschikbaar zijn, enkel slechts in uitermate beperkte hoeveelheden.

Pan United trok eropuit in 2018 en bezocht telers over de hele wereld. We hebben zodoende de impact van overstromingen en slecht weer waar onze telers en hun producten mee werden geconfronteerd kunnen beoordelen. "We zijn ervan overtuigd dat de telers waarmee we werken het minst door de overstromingen worden beïnvloed en een fantastisch product hebben dat beter is dan voorgaande seizoenen", aldus het bedrijf.

"Dit seizoen zijn we van mening dat het onze verantwoordelijkheid is om onze telers te helpen het beste rendement uit alle geteelde producten te halen en bij al onze klanten te helpen bij de afzet van de opbrengst met betrekking tot maten en categorieën", zegt Pan United. 

"Wij geloven erin om onze klanten gedurende deze lastige periode te bevoorraadden, terwijl we tegelijkertijd communiceren en informeren over het product en het seizoen. Dit zorgt ervoor dat ze een eerlijke prijs betalen voor de producten die ze bij ons kopen. We hebben voldoende voorraad kunnen veiligstellen bij onze telers in de VS om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.Het is gelukt om onze toeleveringsketen te kunnen diversifiëren met een uitstekend product uit landen in Midden-Amerika en Egypte tegen het einde van het seizoen in de VS. Deze nieuwe landen zijn zorgvuldig gekeurd op kennis en ervaring met het product en hoe het product het best kan worden geteeld", besluit Pan United. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven