Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Banken geven noodlijdend Greenyard 15 maanden voor transformatieplan

De banken geven groenten- en fruitreus Greenyard 15 maanden de tijd om maatregelen te treffen om de schuldgraad te verlagen. Momenteel is de schuldgraad 5 tot 6 keer de brutobedrijfswinst. Dat moet binnen drie jaar verlagen naar 3 keer de brutobedrijfswinst.

Greenyard kampt sinds een jaar met problemen. Doordat de supermarkten lage prijzen eisen, valt de winst terug, maar ook de droogte van vorig jaar en de listariabesmetting in een Hongaarse fabriek speelden een grote rol in het terugvallen van de winst.

15 maanden
Donderdag kondigde Greenyard aan dat de banken het bedrijf 15 maanden de tijd geven om maatregelen te treffen zodat ze de schuldgraad kunnen verlagen naar factor 3. Normaliter duurt een desbetreffende periode van de banken drie tot zes maanden.

Het bedrijf van Hein Deprez overtuigde de banken met verschillende maatregelen. Deprez verkocht de potgronddivisie en zette zijn conservenbedrijven te koop. Tevens zal het bedrijf ook een herstructurering doorvoeren waarbij 422 banen verloren dreigen te gaan.

Kapitaalverhoging
Daarnaast werkt Greenyard aan een kapitaalverhoging, die naar verwachting 80 tot 140 miljoen euro oplevert. Donderdag gaf het bedrijf geen informatie over de kapitaalverhoging.

In het persbericht sprak Greenyard haar waardering uit voor de positieve reacties van verschillende stakeholders en de tekenen van vertrouwen. Greenyard verbindt zich er ook toe om te gepasten tijde de markt verder te informeren over het resultaat van haar verschillende initiatieven en acties.

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group  
www.greenyard.group 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven