Marktrapport Oostenrijk week 15/2019

'Seizoenseinde bij aardappelen komt dichterbij, uienprijzen stijgen verder'

De aardappelverkoop gaat zonder veranderingen het seizoenseinde van seizoen 2018/19 tegemoet. De handelaren raken de schommelende hoeveelheden continu goed aan de levensmiddelenhandel kwijt. Daarbij wordt het assortiment steeds kleiner. Wat betreft het aanbod staan grote aardappelen nog iets rijkelijker ter beschikking dan middelgrote aardappelen. Het Oostenrijkse aanbod wordt in de supermarkten steeds vaker aangevuld met Franse aardappelen van de oude oogst.

Ook vroege aardappelen uit het Middellandse zeegebied worden steeds meer gekocht door de consumenten. De prijzen voor de laatste partijen blijven onveranderd. In Niederösterreich worden consumptieaardappelen meestal voor rond de 25 euro per 100 kg overgenomen. Voor draadwormvrije premiumaardappelen met AMA-keurmerk valt tot 30 euro per 100 kg te behalen. In Oberösterreich, waar de verkoop in de komende week ten einde zal gaan, werd onlangs maximaal 29 euro per 100 kg betaald.

Uienprijzen stijgen verder
Voor het steeds kleiner wordende aanbod aan uien uit Niederösterreich zijn deze week de prijzen verder aangetrokken. De beschikbare uien stammen allemaal uit koelhuizen en zijn van zeer goede kwaliteit. Er zijn zowel middelgrote als grote maten beschikbaar. De afzet verloopt constant. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, werd afhankelijk van kwaliteit en grootte meestal tussen de 56 en 60 euro per 100 kg betaald.

Wortelmarkt Niederösterreich onveranderd
De afzet aan wortelen uit Niederösterreich verloopt in binnen- en buitenland in een normale omvang. De telersprijzen blijven onveranderd, maar liggen op een tevredenstellend niveau.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven