Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kenia: Nakuru County bekijkt avocado-export naar China

Het Keniaanse Nakuru County heeft een campagne geïntroduceerd om de avocadoteelt nieuw leven in te blazen door een mogelijkheid te vinden om op Chinese en andere internationale markten te komen. Gouverneur Lee Kinyanjui zegt dat Nakuru in een diversificatie programma stapt dat de avocado- en macadamiateelt naast traditionele gewassen als koffie en aardappelen promoot.

Kinyanjui zei dat in het gebied avocado-, sorteer- en verpakkingsstations gevestigd zullen worden. Verwacht wordt dat telers een direct afzetgebied, zowel lokaal als internationaal, zullen krijgen en dat tussenhandelaren uitgeschakeld zullen worden. Er zijn al 40.000 zaailingen onder telers door het hele land verspreid. 

Businessdailyafrica.com citeert Kinyanjui: "We willen ons focussen op de Chinese markt in plaats van gewassen af te zetten aan tussenhandelaren voor wegwerpprijzen. Handelaren kopen avocado's goedkoop in en maken er hoge winsten mee."

De EU was goed voor de afzet van 42% van de Keniaanse avocadomarkt en het Midden-Oosten voor 28%. Avocado's stonden op de vierde plaats van het meest belangrijke nationale gewas en groeiden tot 17% van de totale Keniaanse tuinbouwexport. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven