Vijfde editie Freskon-vakbeurs van start in Griekenland

De vijfde editie van de International Fresh Fruit and Vegetable Trade Show is begonnen met 215 standhouders uit 16 verschillende landen. Vorig jaar waren dit er nog 191. Op de vakbeurs zullen 205 kopers uit 35 landen aanwezig zijn, waarvan 130 zogenaamde 'hosted buyers' uit 33 landen en 75 uit de Balkanregio. 

De vakbeurs wordt gehouden in tentoonstellingsruimte van 12.500 vierkante meter. Er staan zo'n 2.500 ontmoetingen tussen vertegenwoordigers van Griekse bedrijven en internationale afnemers gepland. De exposanten zijn onder meer uit Griekenland, Cyprus, Egypte, Argentinië, Bulgarije, Italië, India, Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Syrië, Spanje, Denemarken en Duitsland afkomstig. 

Ook dit jaar zal Freskon een ontmoetingsplaats zijn voor telers, internationale retailers en binnen- en buitenlandse vrachtvervoerders en dienen als referentiepunt voor de AGF-markt in Zuidoost-Europa. 

De FreshCon Market wordt in het kader van de Freskon georganiseerd en is gericht op het tot stand brengen van contacten tussen telers en retailers. Het voornaamste doel van de FreshCon Market is grote supermarktketens rechtstreeks in contact te brengen met professionals uit de tuinbouwsector door de optimale omstandigheden te creëren om direct zaken te doen. Een aantal van de grootste Europese supermarktketens zal op de vakbeurs aanwezig zijn.  

Dit jaar zal Freskon ook voor het eerst de Digital Greece Freskon organiseren, waaraan 13 start-ups deelnemen. 

Dit jaar zal er ook een aantal nevenevenementen plaatsvinden die in het teken staan van specifieke thema's uit de tuinbouwsector. Het International Peach Congress is één van deze evenementen en zal op 11 en 12 april gehouden worden. Gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland zullen hieraan deelnemen. Zowel de FreshCon Market als het International Peach Congress worden georganiseerd in samenwerking met het blad 'Froutonea'. Freskon duurt nog tot 13 april. 

"Griekenland verdient een plaats op de wereldwijde AGF-markt," merkte Kyriakos Pozrikidis, directeur van TIF-Helexpo op tijdens een persconferentie. Hij sprak verder over het belang van deze vakbeurs voor de sector en liet weten dat acht van de hosted buyers bedrijven waren met een omzet van meer dan €300 mln.  

Takis Orfanos, uitgever van het 'Froutonea', benadrukte dat de AGF-sector een gevestigde vakbeurs zoals Freskon nodig heeft. Ook uitte hij zijn zorgen over de sector vanwege het instabiele weer en de klimaatverandering. 

Tot slot onderstreepte Tonia Nikolaidou, hoofd organisatie van Freskon, de bijdrage die het evenement levert aan de groei van bedrijven, waarbij zij verwees naar de uitbreiding van Freskon via het Freskon Greece project. 

Voor meer informatie:
Ρούλα Κατσαμάκα 
rk@helexpo.gr 
https://freskon.helexpo.gr/en 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven