Kees Schouten, Altena Potatoes: "Met de eerste binnenkomst is het een kwestie van uitdelen"

Maltezer aardappelseizoen met beperkte volumes van start

Tholen - Bij Altena Potatoes in Veen zijn gisteren de eerste twee vrachtwagens met nieuwe Malta-aardappelen weer gelost. "De vraag is goed, eigenlijk is het bij de eerste Malta's altijd een kwestie van uitdelen. Momenteel is er meer vraag naar Malta's dan dat we aanbod hebben", vertelt Kees Schouten.

"Helaas is het aanbod erg beperkt, dat geldt in feite voor alle primeuraardappelen vanuit het Middellandse Zeegebied. In februari heeft een storm behoorlijk huisgehouden en dat heeft toch zijn sporen nagelaten. Er zouden best wel eens 25 tot 30% minder importaardappelen uit dat gebied kunnen komen. Daarbij belemmert het slechte weer momenteel het rooien."

"Het is nog gunstig dat Pasen dit jaar laat valt. Zeker als we mooi weer krijgen, zal de vraag dan goed zijn. Hopelijk is er dan ook wat meer volume beschikbaar", vertelt de aardappelhandelaar."De prijzen liggen nu op een hoog niveau, maar de oude Hollandse oogst is ook aan de prijs en ik verwacht dat veel consumenten toch graag weer een nieuw aardappeltje willen eten."

Altena werkt al jaren samen met het Maltezer aardappelbedrijf Quality Fruit & Vegetables, waar Raphael Scerri de scepter zwaait. De Maltezer aardappelen worden met een rooier op rijen gelegd en daarna met de hand in kratten van 25 kg afgevoerd naar de sorteer- en pakstations.Traditioneel loopt het Maltezer aardappelseizoen wel door tot juni.

Het aanbod bestaat momenteel nog grotendeels uit aardappelen van het ras Derby, aangevuld met een klein volume Santé. Altena verkoopt de nieuwe aardappelen hoofdzakelijk aan toeleveranciers van supermarkten en collega-aardappelhandelaren die onder meer de marktkooplui bedienen 

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl
www.altenapotatoes.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven