2 mei

Matchmakingsbijeenkomst PPS-voorstellen Robotics

In de oproep voor PPS-projecten voor 2020 is één van de onderwerpen de ontwikkeling en toepassing van autonoom opererende en lerende robots voor automatische handelingen in open teelten, kassen en in dierhouderijsystemen. Om onderzoeksvragen scherper te krijgen en potentiële consortia te vormen, organiseren de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen samen met de Topsector High Tech Systems & Materials een matchmakingsbijeenkomst rondom Robotics op 2 mei.

Robotontwikkelingen
Robotica wordt steeds belangrijker omdat er steeds minder mensen beschikbaar zijn om in soms moeilijke omstandigheden en met voldoende vakmanschap het werk te kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd is de inzet van robotica in de agrarische sector uitdagend: robots moeten werken onder omstandigheden waarin tijdigheid en precisie belangrijk zijn en waar de landbouwkundige situatie steeds complexer wordt: denk aan multicropping, vertical farming, natuurinclusieve gewasverzorging, welzijnsvriendelijke en milieuvriendelijke dierverzorging en voeding.

Ook rondom fundamentele roboticavraagstukken (denk aan robot-mens-dier-plant-interacties, perceptie van omgeving en nauwkeurige plaatsbepaling, redeneervaardigheden, autonome beslissingsbevoegdheid of samenwerking, en de cognitieve vaardigheid om te leren en te voorzien) zijn belangrijke ontwikkelingen gaande.

Kansen en uitdagingen delen
De matchmakingsbijeenkomst is bedoeld om met verschillende organisaties uit de drie sectoren na te gaan waar belangrijke kansen en uitdagingen liggen en hoe de deelnemers elkaar kunnen versterken in consortia.

Bekijk hier de uitnodiging of neem contact op met
Kees Lokhorst (TKI Agri & Food)
Erik Pekkeriet (TKI T&U)
Willem Endhoven (TKI HTSM)

Datum: 2 mei
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Locatie: Wageningen Campus

Aanmelden kan hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven