Albert Heijn over verpakkingen

"Verpakkingen zorgen ervoor dat AGF niet beschadigt en langer goed blijft"

"In september vorig jaar vertelde Albert Heijn over onze ambities om minder verpakkingsmateriaal te gaan gebruiken – 25% minder in 2025 - en de verpakkingen 100% recyclebaar te maken. Daar zijn we nu druk mee bezig. We merken dat plastic een actueel thema blijft waar veel vragen over zijn. Anita Scholte Op Reimer, verantwoordelijk voor kwaliteit en duurzaamheid bij Albert Heijn, geeft antwoord op de drie meest gestelde vragen. Ook laten we drie voorbeelden zien van plasticreductie die op het eerste gezicht klein lijken, maar een grote impact hebben", aldus Anita Scholte Op Reimer. 

Moet dat nou, al dat plastic?
"Verpakkingen, waaronder plastic, hebben een functie. Ze zorgen ervoor dat producten niet beschadigen en langer goed blijven. De verpakking voorkomt zo dat er voedsel weggegooid wordt en dat levert milieuwinst op. We stellen ons wel altijd de vraag: is de verpakking nodig, kan het met minder plastic of zelfs helemaal zonder. En als een verpakking nodig is, kiezen we zoveel mogelijk voor recyclebare materialen", zegt Anita.

Groenten en fruit ligt op de markt niet in plastic, waarom bij Albert Heijn wel?
Albert Heijn vult in Nederland elke avond 5 miljoen borden. Dit betekent dat AH heel veel groente en fruit inkoopt om genoeg te hebben voor alle klanten. Er zijn verschillende redenen waarom groenten en fruit wordt verpakt. Bijvoorbeeld omdat de producten een deel van het jaar niet uit Nederland komen. De verpakking zorgt er dan voor dat ze niet beschadigen en langer goed blijven. Biologisch groente en fruit verpakken omdat het wettelijk verplicht is een duidelijk onderscheid te maken tussen ‘gewone’ groente en fruit en biologisch. En dan kun je beter de biologische producten verpakken omdat dit een veel kleiner aantal is. AH kijkt wel naar alternatieven zoals stickers voor de biologische producten.

"Ook wij willen graag minder plastic zien op onze groenten- en fruitafdeling. Op dit moment doen we in onze winkel in Hoofddorp een proef met onverpakte groente in combinatie met dry misting, een systeem dat de groenten en het fruit goed op temperatuur houdt. Klanten reageren hier enthousiast op", besluit Scholte Op Reimer.

Bron: AH


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven