Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit de Vlieger, Vrijders

“Ondanks lage temperaturen mooie vraag naar bramen en frambozen”

Tholen – Ondanks de winterse temperaturen is de situatie op de zachtfruitmarkt positief. “De vraag naar bramen is momenteel goed. We hebben Nederlandse kasbramen van het ras Victoria en ze zijn erg goed van smaak. De volumes lopen wat achter en daarom liggen de prijzen tussen €2,- en €2,50 per 125 gram. Dit is vrij duur voor bramen”, vertelt Gerrit de Vlieger van Vrijders. “Wij proberen bramen te verkopen op smaak en de afgelopen jaren liet de smaak het vaak afweten. Toch zien we dat de populariteit van de braam elk jaar toeneemt. Het is nog steeds geen framboos, maar toch zien we elk jaar een lichte groei”

Aardbeien vrij goedkoop
“Frambozen lopen ook goed op het moment. We hebben voornamelijk Portugese aanvoer en de prijzen zijn wisselvallig en afhankelijk van de kwaliteit”, aldus Gerrit. “De blauwe bessenmarkt is overvol. Spanje en Marokko zijn in productie en er is genoeg volume. Er zijn veel goedkope blauwe bessen op de markt, maar kwalitatief vaak minder. De Nederlandse en Belgische aardbeien zijn al twee à drie weken vrij goedkoop voor de tijd van het jaar. Vandaag zijn de prijzen licht gestegen. De vraag naar aardbeien loopt iets achter door de lage temperaturen. In Brussel was het vannacht 0 graden, dat motiveert de mensen niet om aardbeien te kopen.”

Mooie prijs groene peren
“Wat nog steeds niet goed doet, is de Belgische appel. Vorig jaar hadden de telers geen kilo’s en dit jaar zijn de prijzen zeer slecht. De situatie is heel slecht voor de telers, maar wij moeten meegaan met de marktprijzen. De prijzen voor groene peren zijn momenteel wel mooi. De iets rijpere peren zijn daarentegen wel moeilijk te verkopen. Toch denk ik dat tegen het einde van het seizoen de prijzen voor Belgisch hardfruit wel moeten aantrekken. We moeten altijd positief blijven denken”, besluit de Vlieger.  

Voor meer informatie:
Gerrit de Vlieger
Vrijders bvba
+32 (0)475 36 61 44
Gerrit.de.vlieger@telenet.be