Marktinformatie Flandria

Aanvoer kropsla stijgt lichtjes, prijzen zijn laag

De aanvoer van komkommers neemt wekelijks toe, volumes zijn explosief gestegen in korte tijd! Prijzen zijn consumentvriendelijk. De vakantieperiode zorgt ervoor dat de vraag wat achterwege blijft.

De weekaanvoer van tomaten verloopt stijgend, maar varieert soms nog sterk van dag tot dag. Klokprijzen verlopen dalend, zowel voor los als tros. Een normale beschikbaarheid van courgettes, voor deze tijd van het jaar, werd aan sterkere klokprijzen verkocht ten opzichte van vorige week. De productie van alle kleuren paprika is deze week overzichtelijk. Groene paprika trok sterk aan in prijs, terwijl rood en geel iets zwakker loopt.

Consumentvriendelijke prijzen voor witloof blijven op hetzelfde niveau als vorige week. Frisser weer kan de consumptie stimuleren. De inlandse productie van aubergines zit op peil in vergelijking met vorig jaar. Klokprijzen gedaald. Aanvoer kropsla stijgt lichtjes, prijzen laag. Klokprijzen van prei verliepen de voorbije dagen dalend en dit bij een grote beschikbaarheid, prei wordt zwaarder. Alle prijzen van sluitkolen werden duurder.

Bron: LAVA nieuwsbrief


 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven