Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jesús Lucas Rodríguez, van Unica Fresh:

"We verbreken afzetrecords met bospeen"

Het Spaanse seizoen van bospeen is behoorlijk vergevorderd in Cádiz, met goede stabiele volumes, na een periode van schaarste. "Vanaf januari tot half maart hebben we veel schaarste aan peen gehad vanwege de overvloedige regenval in oktober en november. De prijzen lagen hoog, maar niet hoog genoeg om de daling van de volumes te compenseren", legt Jesús Lucas Rodríguez, van Virgen del Rocío, onderdeel van Unica Group, uit.

"Op dit moment heeft de teelt zich hersteld en in de afgelopen 5 weken hebben we afzetrecords verbroken door wekelijks gemiddeld zo'n 650.000 bossen peen te leveren, dankzij de hoge vraag", voegt hij toe.

Volgens Rodríguez zijn de prijzen stabieler dan ooit dit jaar. Hij vertelt ook dat de consumptie van bospeen in de afgelopen jaren weer toeneemt, nu de slechtste jaren van de economische crisis achter de rug zijn en er sprake is van een trend in gezonde eetgewoontes.

Virgen del Rocío is gevestigd in Sanlúcar de Barrameda (Cádiz) en is gespecialiseerd in de teelt van bospeen en de afzet van dit product via Unica Fresh. Het bedrijf exporteert 40% van zijn oogst naar Frankrijk, ongeveer 25% naar Duitsland, 20% naar Nederland en ongeveer 10% naar het Verenigd Koninkrijk. De rest wordt afgezet op de nationale markt en in Polen en Tsjechië, waar voor het eerst vraag is naar dit type peen.

Het zanderige gebied van Sanlúcar de Barrameda is ideaal voor de teelt van bospeen aangezien het gewas zich daar gemakkelijk kan ontwikkelen met homogene en perfecte vormen. Unica teelt de variëteiten Amsterdam, Dantesa en Naval, met een oogst die loopt van ongeveer 20 november tot eind mei.

"In tegenstelling tot de traditionele peen in zakken, die behoorlijk lang kunnen meegaan in bewaarcellen, wordt bospeen gekenmerkt door zijn versheid, smaak en sappige en knapperige textuur. Daarom wordt het product veel meer rauw gegeten dan gekookt, bijvoorbeeld in salades of als gezond tussendoortje".

De prijs voor bospeen ligt ook hoger dan die voor verpakte peen, aangezien "de teelt en verwerking volledig met de hand plaatsvindt (met uitzondering van het wasproces)", aldus Rodríguez. "Er zijn dagelijks ongeveer 300 mensen werkzaam in onze faciliteiten, van waaruit per seizoen zo'n 14 tot 16 miljoen bossen worden geleverd, met een gemiddeld gewicht van ongeveer 750 gram per bosje".

 

Voor meer informatie:
Jesús Lucas Rodríguez
UNICA FRESH
M:+34687045760 
T:+34 950 18 15 00
rodriguez@unicafresh.es
www.unicafresh.es

 

Publicatiedatum: