Spanje: Zeven mensen aangehouden voor diefstal van ruim 27.800 kilo avocado

Zeven Spanjaarden tussen de 19 en 30 jaar zijn door de Nationale Politie aangehouden vanwege de vermeende diefstal van meer dan 27.800 kilo avocado. De avocado's waren afkomstig van een twintigtal teeltbedrijven, met name in het gebied van El Trapiche (Vélez-Málaga) en omgeving. De veroorzaakte schade bedroeg meer dan €60.000.

De politie-operatie werd opgezet na meerdere aangiftes van diefstal van avocado's en mango's. De diefstallen werden 's nachts gepleegd. Na de aangiftes verscherpte de politie het toezicht in plattelandsgebieden om de situatie op te helderen en de daders op te pakken.

Na een aantal onderzoeken slaagden ze erin om een aantal leden van de criminele groep, die uit minstens een half dozijn personen bestond, te identificeren. Volgens een verklaring van de politie kwamen de vermeende dieven de teeltbedrijven binnen door de omheining door te knippen. Daarnaast hadden ze een auto klaar staan, zodat ze makkelijk konden vluchten als ze betrapt zouden worden. Ze namen voornamelijk avocado's mee en in mindere mate mango's. Vermoedelijk verkochten ze het fruit vervolgens aan de groothandel of rechtstreeks aan fruitwinkels. Op een enkel teeltbedrijf ontvreemdden de daders ook apparatuur en gereedschappen, laat de politie weten.

Bron: diariosur.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven