Nestlé gaat anti-ageing eigenschappen van granaatappelen benutten

Nestlé heeft een belang genomen in de Zwitserse start-up Amazentis, die werkt aan het terugdraaien van het verouderingsproces van spieren door middel van nutriënten die gebaseerd zijn op een stof uit granaatappelen. 

Het voedingsbedrijf zal de wereldwijde rechten krijgen voor de ontwikkeling van producten, zoals supplementen en dranken, die gebaseerd zijn op de technologie die Amazentis heeft ontwikkeld. Er werden geen financiële details bekend gemaakt.  

Amazentis laat weten dat urolithin A het effect van bepaalde voedingsmiddelen zoals granaatappelen kan nabootsen in onze mitochondriën. Het bedrijf werd in 2007 door Patrick Aebischer en Chris Rinsch opgericht. Aebischer zit ook in de directie van Nestlé. 

Volgens bloomberg.com werkt Nestlé al jaren aan de ontwikkeling van voedingsproducten en dranken die chronische ziekten zoals diabetes en obesitas kunnen bestrijden. Het Zwitserse bedrijf is er tot op heden nog niet in geslaagd een succesmiddel op de markt te brengen maar het onderzoek hiernaar heeft wel producten zoals Vitalfo voortgebracht, dat toegepast wordt bij zeldzame stofwisselingsziekten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven