Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dreigende taal Trump drijft avocadoprijzen op

De dreigende woorden van president Trump met betrekking tot de Mexicaanse grens hebben de avocadoprijzen opgedreven. De prijzen voor Hass-avocado's uit het Mexicaanse teeltgebied Michoacan stegen vorige week met 34% en deze week met nog eens 2,6% naar €18,71 per doos.  

De kiloprijs steeg vorige week van €1,61 naar €2,22. 95% van de avocado's, die in de Verenigde Staten worden gegeten, zijn van Hass, dat bekend staat om zijn romige vruchtvlees. 

De bovengenoemde prijs is slechts een gemiddelde dat gebaseerd is op de prijzen op de grootste groothandelsmarkt in Mexico-Stad. 

De prijzen van avocado's, die bestemd zijn voor Texas, stegen vorige week met ruim 40%. Een doos (11,3 kilo) met conventioneel fruit kostte volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw zo'n €53,26. In de Verenigde Staten worden avocado's doorgaans per doos (11,3 kilo) geprijsd, die normaal gesproken tussen de 84 tot 32 stuks bevat, afhankelijk van de maten. 

Aangezien niets er voorlopig op wijst dat Trump zijn toon zal matigen, zullen telers en consumenten de komende tijd rekening moeten houden met nog grotere prijsschommelingen op de toch al volatiele markt voor dit 'superfood'. 

Bron: bloomberg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven