Blimbing: Een nicheproduct uit Maleisië

Blimbing, ook wel komkommervrucht of billimbi genoemd, is een exotische fruitsoort uit Maleisië die wereldwijd aan bekendheid wint. Het fruit wordt momenteel al met succes in Indonesië, Thailand, India, de Filipijnen, Myanmar, Sri Lanka en Tanzania geteeld.

De elliptische vruchten zijn 4 tot 10 cm lang. De onrijpe vruchten zijn fel groen en hebben een knapperige textuur. Naarmate het fruit rijper wordt, kleurt het geel tot zelfs wit. Het vruchtvlees van rijp fruit heeft een vrij zure smaak, is geleiachtig van textuur en heeft een groene kleur.

Volgens kenners heeft het fruit een bijzondere smaak die tonen van pruim, appel en druif in zich heeft. Blimbing is tegelijk ook vrij zuur en wordt daarom meestal niet in pure vorm gegeten maar in combinatie met kruiden of ingemaakt als tafelzuur. 

De website east-fruit.com bericht dat deze fruitsoort een unieke combinatie van vitaminen en mineralen bevat en daarom in de landen van herkomst veel gebruikt wordt en niet alleen in de keuken. Het fruit wordt ook toegepast als middel om de weerstand te verhogen, bloeddruk te normaliseren en diabetes te voorkomen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven