Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Christiaan van Ravenswaaij:

"Goede mangomarkt bij start Ivoriaans seizoen"

Tholen - Van Ravenswaaij uit Veenendaal heeft vandaag het Ivoriaanse mangoseizoen afgetrapt met de aankomst van verschillende containers Amelie. "Volgende week krijgen we de tweede aankomst Amelie binnen. We zullen het dit jaar met Pasen dus met Amelie mango's gaan doen. Een erg lekkere mango, alleen is de kleur wat groen ten opzichte van een Kent", vertelt Christiaan van Ravenswaaij.


Amelie-mango's

"Daarna zullen we het seizoen een vervolg geven met Kent. Die mochten vanaf gisteren geplukt worden en daarvan verwachten we de eerste eind week 17 op de markt", vertelt de importeur. "Ook de luchtvracht komt nu op gang. Eind van de week verwachten we de eerste zending. De markt van  mango’s is erg goed ten opzichte van vorig jaar omdat Peru zo goed als helemaal van de markt is. Daarbij laat de kwaliteit van de huidige Kent ook te wensen over."


Kent-mango's

Een duidelijke trend is volgens Christiaan dat de telers in Ivoorkust veel aandacht hebben voor de benodigde certificeringen, nauwelijks gewasbeschermingsmiddelen gebruiken en ook voldoen aan sociale certificering zoals Grasp en Smeta.


Kent aan de boom

Van Ravenswaaij voert de mango's in de merken NKLO en REINE  en richt zich bij de mangoverkoop hoofdzakelijk op de Nederlandse exporteurs. Traditiegetrouw duurt het Ivoriaanse mangoseizoen vijf a zes weken. "Dan is het Ivoriaanse seizoen alweer ten einde en zijn de andere West-Afrikaanse landen aan de beurt."


Luchtvrachtmango's

Voor meer informatie:
Van Ravenswaaij
Tel: 0318-546474
Christiaan@ravenswaaij.nl
www.ravenswaaij.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven