Fytosanitaire Inspectie Kenia:

Chinese ambtenaren ronden inspectie Keniaanse avocado's af

Chinese ambtenaren hebben acht dagen in Kenia doorgebracht om de avocadosector te inspecteren. Ze waren naar het land gekomen om een risicoanalyse uit te voeren nadat Kenia aangegeven had avocado's naar China te willen exporteren. Voor China het fruit toegang tot haar markt verleent, diende er eerst een inspectie plaats te vinden. 

De resultaten van het Chinese inspectieteam worden binnen een maand verwacht. De Keniaanse Fytosanitaire Inspectie (Kephis) rekent op een positieve uitkomst. Kephis-directeur Esther Kimani vertelt dat in het rapport de eisen van China nader zullen worden gespecificeerd.  

"Hoewel ze ons aan een grondige inspectie hebben onderworpen, hoop ik dat we groen licht zullen krijgen voor de export van avocado's naar China. Keniaanse telers kunnen aan iedere eis die gesteld wordt voldoen," aldus Kimani. Tijdens de inspectie werd ook gekeken naar het beheer van de plantages en het plukken, verpakken en certificeren van de avocado's. 

Pitches Mwangi, exportdeskundige en eigenaar van het in China gevestigde Shanghai Solutions International, is eveneens optimistisch over een positief antwoord: "We houden ons bezig met de im- en export van AGF. Momenteel hebben we in China al een potentiële markt voor meer dan 1.000 ton avocado's. We wachten alleen nog maar op toestemming van de regering."

Mwangi vertelde dat telers zijn bedrijf vaak vragen om hun producten te exporteren. De Europese Unie is goed voor 42% van de markt, het Midden-Oosten komt met 28% op een tweede plaats. 

www.businessdailyafrica.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven