Pittig bestanddeel in chilipepers vertraagt longkanker

Uit een nieuwe studie kwam naar voren dat het bestanddeel dat verantwoordelijk is voor de pittigheid in chilipepers zou kunnen helpen het proces van het uitzaaien van longkanker te vertragen. Deze vorm van kanker zorgt voor de meeste overlijdens aan kanker bij zowel mannen als vrouwen. De meeste aan kanker gerelateerde overlijdens komen voor wanneer de kanker zich uitzaait naar plaatsen die in het lichaam ver verwijderd liggen van de oorspronkelijke plaats ervan, een proces dat metastase genoemd wordt. 

Jamie Friedman van de Marshall University Joan C. Edwards School of Medicine: "Longkanker kan zich uitzaaien naar de hersenen, lever of botten, waar ze moeilijk te behandelen is. Uit onze studie blijkt dat het natuurlijke bestanddeel capsaïcine uit chilipepers een nieuwe therapie zou kunnen vertegenwoordigen om metastase te bestrijden bij longkankerpatiënten."

Friedman zal het onderzoek presenteren aan de American Society for Investigative Pathology tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in april. 

Experimenten werden uitgevoerd op drie lijnen gecultiveerde menselijke longkankercellen en de onderzoekers ontdekten dat capsaïcine uitzaaiing verhinderde, de eerste stap van het metastase-proces. Ze vonden ook uit dat muizen met metastase kanker die capsaïcine aten minder gebieden vertoonden met metastase kankercellen vergeleken met muizen die de behandeling niet ondergingen. 

"We hopen dat capsaïcine ooit gebruikt kan worden in combinatie met andere chemotherapie om verschillende soorten longkanker te behandelen. Daarvoor moeten wel de bijwerkingen aangepakt worden, zoals darmirritatie, maagkrampen en een brandend gevoel." 

De onderzoekers zijn nu bezig om bestanddelen zoals capsaïcine te vinden die geen onaangename bijwerkingen hebben, maar die wel net zo anti-kanker actief zijn als capsaïcine."

Voor meer informatie: 
Anne Frances Johnson
Tel: 571-271-1986  
Email: media@experimentalbiology.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven