Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mehdi Haddadi, Med Fruit

Marokkaanse watermeloenen weer beschikbaar

Tholen - Deze week komen de eerste Marokkaanse watermeloenen weer op de Nederlandse markt. Med Fruit in Amsterdam is de belangrijkste importeur van het product.

Meloenenveld in Zagora, Marokko.

Mehdi Haddadi: “De Marokkaanse watermeloenen zijn van goede kwaliteit en hebben het voordeel dat ze vroeg op de markt beschikbaar zijn, De watermeloenen vullen daarnaast goed de beschikbaarheid aan van het product omdat het seizoen in Costa Rica en Brazilië ver ten einde is.

Mehdi rekent op een goede oogst uit de regio Zagora in Marokko. Med Fruit heeft zich ook gespecialiseerd in de watermeloenen uit deze regio en teelt ze ook zelf. “De watermeloenen zijn goed de winter doorgekomen. Het was nog even spannend op het einde vanwege slechte weersomstandigheden. Hagel heeft enigszins schade aangericht aan de oogst.”

Andere Marokkaanse producten, die momenteel op het moment worden geïmporteerd, zijn de Nicola-aardappelen en de avocado’s. “De Nicola-aardappelen hebben het goed gedaan op de markt,” vertelt Mehdi, “ maar voor de avocado’s was het een slecht seizoen dit jaar. Dit komt omdat de oogst in landen als Peru en Chili erg goed was en tegelijkertijd met de Marokkaanse avocado’s op de markt kwamen. Het aanbod op de markt was daardoor te groot.” Het avocadoseizoen is net afgelopen, de Nicola-aardappelen lopen nog voor 4 weken door. De beschikbaarheid van de Watermeloenen uit Zagora loopt tot eind mei.

Voor meer informatie:
Medhi Haddadi
Med Fruit Europe 
+31(0)20 3343253
info@medfruit.nl