Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede markt voor Toscaanse artisjokken

De prijzen van artisjokken op de groothandelsmarkt variëren naar gelang herkomst en kwaliteit. Momenteel worden er veel artisjokken uit Toscane verhandeld. "De Toscaanse artisjokken zijn van goede kwaliteit en degene die perfect zijn, hebben een prijs van €0,80 per stuk. Ze behoren tot de zachtste op de markt en de prijzen zijn goed. Een aantal dagen geleden was de prijs €1,00 per stuk", zegt groothandelaar Tazio Zavaglia.

Toscaanse artisjok, €0,80 per stuk

Sardinië kende het afgelopen seizoen een donkere periode. Vanwege de weersomstandigheden was de oogst flink uitgedund. Nu veroveren de Sardijnse artisjokken langzaam maar zeker de markt. Momenteel hebben ze een prijs van €0,50 per stuk en de kwaliteit is goed.

Toscaanse artisjokken

"De artisjokken uit Apulië hadden een goed seizoen en dat loopt nu ten einde. De prijzen variëren van 40 tot 60 cent, afhankelijk van de kwaliteit. De artisjokken van mindere kwaliteit hebben een prijs van €0,30 per stuk."

Apulische artisjokken

"De opal-artisjokken hebben het de laatste weken goed gedaan in Apulië. Het is een kruising tussen de Romano en Violetto. De kwaliteit was goed en de prijzen waren interessant."

Opal artisjokken

"Het is moeilijk om te voorspellen hoe lang de markt zo levendig zal blijven. We hopen dat de periode rond Pasen de afzet zal ondersteunen", concludeert Zavaglia.

 

Publicatiedatum: