Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tom Verbakel, Nature's Pride:

"Dat de avocadoprijzen in een recordtempo zijn gestegen, komt niet alleen door uitspraak Trump"

Tholen - President Trump dreigde afgelopen week dat hij de grens met Mexico zal sluiten als het land niets doet om de stroom immigranten naar de Verenigde Staten te stoppen. Hoewel het speculaties zijn, lijkt de impact hiervan op de avocadomarkt groot. Sourcing manager Ready to Eat, Tom Verbakel van Nature's Pride, volgt de ontwikkelingen dan ook op de voet. "We krijgen informatie van onze partner in Mexico en via rapporten en we spreken de Peruanen hier regelmatig over."

"Dat de prijzen nu in recordtempo zijn gestegen, is niet alleen te wijten aan de uitspraak van Trump maar ook aan de huidige marktsituatie aldaar en de grote promoties gaande bij retailers", benadrukt Tom. Gevraagd of hij het sluiten van de markt als een reëel scenario ziet, antwoordt hij: "Als handel moeten we niet gaan speculeren over het speculeren van anderen, in dit geval Trump. Mocht het daadwerkelijk gebeuren, gaat dat uiteraard wel z’n effect hebben op de markt."

"Die effecten gelden niet alleen voor avocado's. De vraag naar Peruaans fruit vanuit de Verenigde Staten zal enorm zijn en de Mexicanen zullen gaan zoeken naar afzetkanalen in Europa. Als importeur maken wij ons minder zorgen, onze volumes liggen vast daar de focus van onze samenwerking enkel op de lange termijn ligt", besluit Tom.

Voor meer informatie:
Tom Verbakel
Nature's Pride
Tel: 0174-219155
tom.verbakel@naturespride.nl 
www.naturespride.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven