Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tom Verbakel, Nature's Pride:

"Dat de avocadoprijzen in een recordtempo zijn gestegen, komt niet alleen door uitspraak Trump"

Tholen - President Trump dreigde afgelopen week dat hij de grens met Mexico zal sluiten als het land niets doet om de stroom immigranten naar de Verenigde Staten te stoppen. Hoewel het speculaties zijn, lijkt de impact hiervan op de avocadomarkt groot. Sourcing manager Ready to Eat, Tom Verbakel van Nature's Pride, volgt de ontwikkelingen dan ook op de voet. "We krijgen informatie van onze partner in Mexico en via rapporten en we spreken de Peruanen hier regelmatig over."

"Dat de prijzen nu in recordtempo zijn gestegen, is niet alleen te wijten aan de uitspraak van Trump maar ook aan de huidige marktsituatie aldaar en de grote promoties gaande bij retailers", benadrukt Tom. Gevraagd of hij het sluiten van de markt als een reëel scenario ziet, antwoordt hij: "Als handel moeten we niet gaan speculeren over het speculeren van anderen, in dit geval Trump. Mocht het daadwerkelijk gebeuren, gaat dat uiteraard wel z’n effect hebben op de markt."

"Die effecten gelden niet alleen voor avocado's. De vraag naar Peruaans fruit vanuit de Verenigde Staten zal enorm zijn en de Mexicanen zullen gaan zoeken naar afzetkanalen in Europa. Als importeur maken wij ons minder zorgen, onze volumes liggen vast daar de focus van onze samenwerking enkel op de lange termijn ligt", besluit Tom.

Voor meer informatie:
Tom Verbakel
Nature's Pride
Tel: 0174-219155
tom.verbakel@naturespride.nl 
www.naturespride.nl