Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Christophe Piquet, Vivy - Fruits:

Geen vroege asperges uit de Loire-vallei

De asperges uit de Elzas en de Landes lieten dit jaar vroeg het puntje van hun neus zien, maar dat geldt niet voor die in de Loire-vallei. “Daar komt de aspergeoogst dit jaar maar langzaam op gang, omdat het weer niet mee werkt. We hebben deze keer dus geen vroege asperges, maar het seizoen begint gewoon op het gebruikelijke tijdstip,” legt bij Christophe Piquet van Vivy- Fruits uit.

Het seizoen gaat langzaam van start maar zal zich snel herstellen
De vraag naar asperges in de regio ontwikkelt zich altijd traag. "In Les Landes hebben ze niet alleen met volumes, maar ook met prijzen te maken. We kunnen het seizoen dus niet gewoon beginnen met het trekken van één lijn. “Toch maakt Christophe zich geen grote zorgen. "Natuurlijk kunnen vroege asperges in andere regio's aan het begin van het seizoen invloed hebben op de prijs van de asperges uit de Loire-vallei die daarna komen, maar als we eenmaal zijn begonnen, zal er geen verschil meer zijn. Ook als de aspergeteelt in de vroege regio’s straks is afgerond, zullen we er nog steeds zijn. Het begin van het seizoen zal ingewikkelder zijn, maar daarna komt het goed. Het gaat slechts om een kleine vertraging.”

De asperges uit de Loire-vallei zijn van gewilde kwaliteit
Christophe is tevreden over de kwaliteit. “We telen voornamelijk witte en paarse asperges en van deze asperges is de kwaliteit nu goed. De eerste die we ontvingen, kenden geen problemen met betrekking tot de kwaliteit. "Wat de smaak van de witte asperges uit de Loire-vallei betreft, twijfelt Christophe ook niet aan het succes van het product bij consumenten. “In onze regio is de witte asperge het populairst, omdat deze een verfijnde smaak heeft. Veel koks zeggen dat ze meestal voor de asperges van de Loire-vallei kiezen, zodra deze beschikbaar zijn. Als het gaat om asperges, dan is de Loire-vallei populair. En dat is sowieso een goed teken!”

"We doen heel hard ons best om asperges op een residuenvrije manier te telen, maar er is nog geen sprake van een biologische teelt. Omdat de vraag naar biologische asperges groeit, zitten telers echter momenteel in een overgangsfase en zijn ze in afwachting van hun biologische certificaat,” besluit Christophe.


Voor meer informatie:  
Christophe Piquet
Vivy - Fruits
Min de Vivy
49680 Vivy, France .
Telefoon: +33 (0) 2 41 53 04 10 .
ventes@vivyfruits.com 
www.vivyfruits.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven