FruitFirm meet hardheid van kersen en blauwe bessen

Het kersen- en blauwe bessenseizoen staat op het punt van beginnen en daarmee neemt ook de behoefte aan niet-invasieve kwaliteitscontroles toe. Het Italiaanse TR Turoni, gespecialiseerd in apparaten voor versproducten, zal tijdens Macfrut in Rimini zijn noviteit FruitFirm presenteren. Met dit apparaatje kan de stevigheid van het vruchtvlees worden gemeten.

"Bezoekers kunnen ons vinden in hal B1, bij stand 1. We nemen al jaren deel aan Macfrut en dit jaar zullen we met name hulpmiddelen presenteren om de mate van rijpheid en kwaliteit van groenten en fruit te controleren. In de afgelopen paar jaar hebben we steeds meer niet-destructieve hulpmiddelen geïntroduceerd. Klassieke voorbeelden zijn de DA-meter voor onder andere steenfruit, de durometer voor kersen en tomaten en nu de FruitFirm", legt eigenaar Enrico Turoni uit.

FruitFirm is een apparaat waarmee de hardheid op een niet-destructieve manier wordt gemeten. Het meet de vertraging van een kleine punt op het oppervlak van een stuk fruit.

"Dit apparaat bleek zeer geschikt voor blauwe bessen en zal erg populair zijn, omdat er vroeger geen geschikt hulpmiddel was om de stevigheid van dit fruit te meten", zegt Turoni.

FruitFirm is een draagbaar apparaat, het is robuust en gemakkelijk te gebruiken. FruitFirm is in Nieuw-Zeeland ontwikkeld door Plant & Food Research als een onderzoeksinstrument.

Contact:
T.R. Turoni srl
Via Copernico 26
47122 Forlì - Italy
Tel.: +39 0543 724848
Fax: +39 0543 774670
Email: info@trturoni.com
Site: www.trturoni.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven