Onderzoek University of Southern California

Wortelen kunnen Alzheimersymptomen mogelijk terugdraaien

Recent onderzoek wijst erop dat wortelen mogelijk bescherming bieden tegen dementie. Onder andere groene thee en wortelen kunnen bij muizen symptomen die aan Alzheimer doen denken  terugdraaien, laten onderzoekers van de University of Southern California (USC) weten.  

De onderzoekers benadrukken dat onderzoek op muizen in veel gevallen niet naar behandelingen voor mensen vertaald kan worden. Desondanks tonen de bevindingen aan dat bepaalde plantaardige supplementen mogelijk ook bescherming bieden tegen het ontstaan van dementie bij mensen. 

“Je hoeft niet nog tien of twaalf jaar te wachten voordat er een medicijn op de markt komt maar je kunt vandaag je voedingspatroon al aanpassen," legt onderzoeker Terrence Town uit. "Ik vind dat een bemoedigende gedachte." 

Daarnaast ondersteunt het onderzoek het idee dat een combinatiebehandeling in plaats van één 'wondermiddel' de beste benadering is voor de behandeling van Alzheimer-patiënten. Combinatiebehandelingen zijn nu al standaard bij ziekten als kanker, HIV en reumatische artritis.   

Bron: newfoodmagazine.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven