Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert-Jan Slobbe, Fortuna Frutos:

"Tevredenstellend Canarisch tomatenseizoen; komkommerseizoen dramatisch verlopen"

Tholen - Het Canarische tomatenseizoen is bij Fortuna Frutos in zijn laatste fase aangekomen. "We gaan zeker nog wel tot week 20/21 door", verwacht Gert-Jan Slobbe. "We hebben voldoende aanvoer van goede kwaliteit losse- en pruimtomaten tot onze beschikking om de Europese retail en verwerkende industrie tot medio mei te bedienen. De prijzen liggen op een stabiel niveau. Als men in Nederland niet te nerveus wordt, verwacht ik dat we zeker tot aan Pasen wel op een redelijk prijsniveau zullen blijven."

"Het Canarische seizoen startte in november goed. Het Holland-seizoen was toen  eerder afgelopen en er waren weinig importtomaten op de markt. December verliep redelijk, januari was acceptabel, februari verliep moeizamer en maart ging weer redelijk. Al met al zijn we redelijk tevreden", constateert Gert-Jan. Dat geldt niet voor het komkommerseizoen, waarvan Fortuna Frutos afgelopen maandag de laatste zending binnen kreeg. "Over de hele linie hebben we deze winter extreem lage komkommerprijzen gezien."

Hoewel in Nederland het aantal verkoopkantoren voor de Canarische groenten inmiddels nagenoeg tot twee is gereduceerd, voorziet Gert-Jan een goede toekomst voor het Canarische product. "Doordat de Canarische Eilanden minder fluctuatie tussen dag- en nachttemperatuur hebben, leveren ze zeker ten opzichte van bijvoorbeeld Marokko en het Spaanse vasteland kwalitatief een meer dan stabiel product."

Voor meer informatie:
Gert-Jan Slobbe
Fortuna Frutos
Tel: +31(0)180-751410
gert-jan@fortuna-frutos.com
www.fortuna-frutos.com