Michel Binst, Primimport

“Beperkte aanvoer en relatief hoge prijzen voor primeuraardappelen”

Tholen – “Door de weersomstandigheden in Cyprus is er een beperkte aanvoer van primeuraardappelen. Tevens zijn de prijzen ook een stuk hoger dan de voorgaande jaren. Dit komt doordat de prijzen op de aardappelmarkt al de hele winter duur zijn door de droogte en lage opbrengsten”, vertelt Michel Binst van Primimport.

De vraag naar primeurs is redelijk. “Pasen valt dit jaar wat later en de meeste supermarkten willen pas rond Pasen nieuwe aardappelen in de schappen. Toch merken we dat de supermarkten nu al naar import aardappelen gaan vragen. De oude aardappeloogst is min of meer op, dus uiteindelijk moet er wel overgestapt worden op importaardappelen”, aldus Michel. “Als het rond Pasen goed is, willen de mensen nieuwe patatjes eten, samen met asperges, tomaten en sla.”

“Israël is momenteel ook in de markt, maar die hebben ook wat minder volumes als gevolg van windschade. Er zijn vrijwel geen aardappelen beschikbaar voor de vrije markt. De aardappelen gaan direct naar de bestemming en dat zijn voornamelijk groothandelaren en de retail. Na Israël zullen er in mei de eerste aardappelen uit Spanje op de markt komen, gevolgd door Italië en Frankrijk”, besluit Binst.

Voor meer informatie:
Michel Binst
Primimport
Importcentrum Brussel
Magazijn 38
+32(0)3303 14 53
Michel@binst.biz 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven