ACB Group uit Horst viert 25-jarig bestaan

ACB Group uit Horst, bekend van ACB Transportbanden & Onderdelen en ARCO Solutions, bestaat deze maand 25 jaar. Het bedrijf, dat in 1994 is opgericht is een bekend begrip onder inwoners van Horst aan de Maas.

Van garage naar drie moderne vestigingen
Ten tijde van de oprichting was ACB gevestigd in de kelder van een woning aan de Westerholtstraat in Horst. De ruimte werd al snel te klein voor het bedrijf waardoor er in 1995 een oude champignon cel aan de Massenweg in Melderslo werd betrokken. Aan het einde van 1995 vestigde ACB zich aan de Stationsstraat 125 in Horst. Deze locatie bood voldoende groeimogelijkheden voor de toekomst en is de locatie waar het bedrijf nu nog steeds gevestigd zit. In 2015 kwam daar een vestiging in Doetinchem bij, toen ACB het bedrijf TB Transportbandenservice overnam. In 2017 betrok ARCO, een dochterbedrijf van de ACB Group, een pand aan de Venrayseweg 141 in Horst. Tussentijds zijn er aan de Stationsstraat verschillende uitbreidingen geweest. Het bedrijf is in zijn totaliteit uitgegroeid tot 2500 vierkante meter kantooroppervlak en 10.000 vierkante meter productieruimte.

Groeiende behoefte aan innovatieve en intelligente productieprocessen
Het bedrijf ACB Transportbanden bevindt zich vanaf 1994 voornamelijk in de vervangingsmarkt van transportbanden en levert toebehoren en een groot assortiment onderdelen via de technische groothandel. Een markt waar het bedrijf nu een landelijke speler is. Bij klanten in onder andere de agri & food, supply chain, industrie, bulk en recycling industrie, ontstond rond de eeuwwisseling een toenemende behoefte om met de transportbandinstallatie kosten te reduceren. Tegelijkertijd zochten productiebedrijven naar slimme manieren om hun capaciteit, productiviteit, service en kwaliteit te vergroten. Dat leidde tot een geleidelijke uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. In 2004 werd daarvoor een nieuwe hal gebouwd, waarin vanaf dat moment constructie- en assemblagewerkzaamheden werden uitgevoerd. In 2016 kreeg de constructietak van het bedrijf een eigen identiteit, namelijk ARCO Solutions.

ARCO Solutions ontwikkelt en levert totaaloplossingen voor het automatiseren van interne processen. Slimme software die data uit alle installaties en machines binnen één productieproces verzamelt, analyseert en gebruikt om alle technische onderdelen intelligent met elkaar te laten samenwerken. Aan deze combinatie van mechanisering, robotisering en automatisering is grote behoefte.

Groeiambitie en toekomstplannen
Het bedrijf ziet volop kansen voor de toekomst. “De vraag naar oplossingen om productieprocessen te automatiseren groeide de afgelopen jaren fors en ik voorzie dat dit in de nabije toekomst niet gaat veranderen. Met de kennis binnen ACB en ARCO hebben we alles in huis om voor de klant een concurrentievoordeel te realiseren en ze te ontzorgen in hun intern transport,” aldus oprichter Albert Vermeulen.

De directie bestaat uit Albert Vermeulen (1994), Ralph Wijnands (2010) en Mart Verstraaten (2018). Bij het bedrijf werken momenteel 115 mensen en de directie verwacht binnen enkele jaren werk te bieden aan 150 technisch geschoolde Hbo'ers en Mbo'ers. Het is een bewuste keuze om voornamelijk samen te werken lokale leveranciers. Hiermee stimuleert het bedrijf de lokale economie.  

Feest vieren en schenken
In het jubileum jaar van ACB wordt op geschikte momenten stil gestaan bij het 25 jarig bestaan. Het jubileum wordt ook gebruikt om geld in te zamelen voor Stichting Funpop, hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarvoor hebben ze de actie opgestart: Feliciteer en Doneer! Schenken en terug geven aan de maatschappij is iets dat als een rode draad door de afgelopen 25 jaar van de organisatie loopt.

Voor meer informatie:
ACB Group
Stationsstraat 125, 5963 AA Horst
+31(0)77 - 398 44 16
info@acb-transportbanden.nl  
www.acb-transportbanden.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven