Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook Borsboom verkoopt aandelen aan Hans van den Heuvel

HillFresh en Arie Borsboom schikken in aandeelhouderskwestie

De zaak tussen HillFresh en Arie Borsboom is geschikt. Laatstgenoemde klaagde vorig jaar dat hij als minderheidsaandeelhouder buitenspel was gezet bij groentehandel HillFresh. De Ondernemingskamer gaf hem geen gelijk, zo blijkt nu. Inmiddels heeft hij zijn aandelen verkocht, zo meldt het FD.

Borsboom meende dat hij als kleine aandeelhouder – hij bezat bijna 10% van de aandelen – ook kon bieden op de stukken van enkele aandeelhouders die wilden uitstappen. Directeur en grootaandeelhouder Hans van den Heuvel wilde die vrijkomende stukken echter zelf verwerven en probeerde Borsboom buiten de verkoop te houden. De aandelenpakketten van circa 10% van twee oprichters die in de zomer van 2018 vrijkwamen, werden vervolgens ook elk voor vier ton verkocht aan Hans van den Heuvel.

In november wendde Borsboom zich tot de Ondernemingskamer, via het vehikel Lifespan Investments. Hij wilde dat het hof een onderzoek zou doen naar het beleid en de gang van zaken van HillFresh. Er was volgens hem sprake van machtsmisbruik. Daarin werd hij in het ongelijk gesteld. Het hof besliste vorige maand dat Lifespan niet voldeed aan de kapitaalseisen en dat er bovendien een statutaire blokkeringsregel geldt bij een aandelenverkoop.  

Bron: Financieel Dagblad

 

 

Publicatiedatum: