Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het eten van een handjevol walnoten per dag stimuleert het geheugen

Een recent onderzoek, gepubliceerd in het 'Journal of Nutrition, Health & Aging', laat zien dat het dagelijks eten van een handjevol walnoten de cognitieve gezondheid zou kunnen verbeteren en de ontwikkeling van Alzheimer zou kunnen vertragen. Voor het door China Health Nutrition Survey in China uitgevoerde onderzoek zijn ongeveer 5000 mensen van 55 jaar en ouder 22 jaar lang gevolgd.


Uit de resultaten is gebleken dat het eten van meer dan 10 gram (twee theelepels) walnoten per dag het denken, het redeneren en het geheugen met maar liefst 60% verbetert. Ook is gebleken dat walnoten over ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen beschikken die bijdragen aan de verbetering van de cognitieve vaardigheden.


Walnoten zijn rijk aan vetten, eiwitten en gezonde vezels, met voedingswaarden die kunnen bijdragen aan het verlagen van cholesterol. Omdat walnoten bovendien rijk zijn aan omega 3 beschermen ze de aderen, vertragen ze de veroudering van cellen en helpen ze hart- en vaatziekten en kanker te voorkomen.

Bron: lci.fr

Publicatiedatum: