Het eten van een handjevol walnoten per dag stimuleert het geheugen

Een recent onderzoek, gepubliceerd in het 'Journal of Nutrition, Health & Aging', laat zien dat het dagelijks eten van een handjevol walnoten de cognitieve gezondheid zou kunnen verbeteren en de ontwikkeling van Alzheimer zou kunnen vertragen. Voor het door China Health Nutrition Survey in China uitgevoerde onderzoek zijn ongeveer 5000 mensen van 55 jaar en ouder 22 jaar lang gevolgd.


Uit de resultaten is gebleken dat het eten van meer dan 10 gram (twee theelepels) walnoten per dag het denken, het redeneren en het geheugen met maar liefst 60% verbetert. Ook is gebleken dat walnoten over ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen beschikken die bijdragen aan de verbetering van de cognitieve vaardigheden.


Walnoten zijn rijk aan vetten, eiwitten en gezonde vezels, met voedingswaarden die kunnen bijdragen aan het verlagen van cholesterol. Omdat walnoten bovendien rijk zijn aan omega 3 beschermen ze de aderen, vertragen ze de veroudering van cellen en helpen ze hart- en vaatziekten en kanker te voorkomen.

Bron: lci.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven