Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste Donau-asperges in Zürich

"Ondanks goede Donau-asperges hebben de Zwitsers liever binnenlandse producten"

In Zwitserland startte het Donau-asperge seizoen in week 13. De eerste twee ladingen uit Hongarije kwamen in Zürich op de groothandelsmarkt aan. Tegen het einde van het seizoen zullen drie ladingen per week aankomen. Ondanks de toenemende concurrentie op de internationale aspergemarkt is er tot nu toe elk jaar een gestage afname te zien volgens importeur Würsch. 

Aspergecampagne in de startblokken
Het product komt vooral uit Hongarije en Slowakije. Momenteel is de afzet nog traag. Erwin Suter van Würsch: "De aspergemarkt in Zwitserland staat in de startblokken en dat zorgt voor relatief hoge prijzen. Momenteel is de beschikbaarheid goed, eigenlijk te goed voor nu."

De groothandelaar importeert al 20 jaar asperges uit Hongarije. "Het is moeilijk om te zeggen of de vraag toegenomen is. De markt is behoorlijk gegroeid, vooral in Duitsland. Zwitserse producten zijn ook verkrijgbaar, die komen nu op de markt."

Zowel conventionele als bio-Donau asperges worden verhandeld. Groene asperges komen niet uit het Donau gebied. "Deze markt kan door de binnenlandse opbrengst gedekt worden." De campagne loopt tot het begin van juni, parallel aan de binnenlandse oogst. 

IJs-gekoelde producten
"Onze asperges worden met ijs gekoeld. Dat betekent dat ze meteen na de oogst gekoeld worden. Ze bevatten een hoog gehalte aan vocht en blijven langer vers. Vergeleken met de gewone, binnenlandse asperges zijn ze beter van kwaliteit. Maar de conservatieve Zwitsers hebben liever binnenlandse producten - in ieder geval in de retail."

De concurrentie is zichtbaar. "Een groot deel van onze producten eindigt in restaurants. De vraag blijft wat mensen willen uitgeven voor goede asperges. We hebben momenteel zelfs goedkopere uit Spanje."

Voor meer informatie:
Würsch Obsthandel AG 
GF: Erwin Suter
Engrosmarkt Zürich
Aargauerstrasse 1a
T: +41 44 272 01 12
+41 44 271 66 55
info@wuerschag.ch 
www.wuerschag.ch  

Publicatiedatum: