Avocado burger

Opletten op wat we eten wordt een steeds groter aandachtspunt in het dagelijks leven. We zijn ons veel bewuster geworden van het belang van een gezond en gevarieerd eetpatroon, dat niet alleen groenten, fruit en eiwitten bevat, maar ook gezonde vetten. We zijn inmiddels niet meer bang voor vetten aangezien er steeds meer informatie beschikbaar is over welke soorten goed voor ons zijn. En de avocado is een product dat goede vetten biedt.

De populariteit van deze fruitsoort (die we vaak toepassen alsof het een groente is) is enorm. Volgens gegevens van de World Avocado Organization (WAO) is de consumptie in Spanje met bijna 20 miljoen kilogram toegenomen. In China was het fruit een paar jaar geleden nog volledig onbekend, maar inmiddels is de avocado ook daar erg populair. Xavier Equihua, CEO van de WAO, stelt dat een groot deel van het succes van de avocado te danken is "aan zijn grote veelzijdigheid. We kunnen het fruit op elk willekeurig moment van de dag en gedurende het hele jaar eten. Vandaar dat er in de afgelopen jaren sprake is geweest van een wereldwijde opleving in de consumptie van dit product, vooral in Spanje, waar 50% van alle Europese avocado's wordt geteeld". Dankzij deze veelzijdigheid is het fruit voor velen een favoriet ontbijt geworden en voor anderen een onmisbaar ingrediënt voor de avondmaaltijd. De avocado wordt herontdekt in traditionele gerechten en heeft inmiddels zelfs zijn eigen hashtags. De meest recente hiervan is de #avocadoburger of #avoburger.

Wat is de 'Avocado Burger'?
Heel eenvoudig. Je moet het zien als een hamburger of sandwich waarvan het brood is vervangen door een geschilde en gehalveerde avocado. Het fruit wordt voorzichtig opengemaakt en gevuld met bijvoorbeeld zalm, kip, vlees of vegetarische ingrediënten. 

Bron: hola.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven