Peru gaat handel met EAEU-landen promoten

Peru gaat de handel met de landen van de Euraziatische Economische Unie (EAEU), bestaande uit Rusland, Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan en Kirgizië, promoten. Het doel hiervan is om nieuwe mogelijkheden te scheppen voor de Peruaanse export.

Een afvaardiging uit Peru, onder leiding van de viceminister van Buitenlandse Handel, Diana Bayona, had in Moskou een ontmoeting met de minister voor de Ontwikkeling van Integratie en Macro-economie van de Euraziatische Economische Commissie (EEC), Tatyana Valovaya.

De twee autoriteiten benadrukten het belang van het Memorandum van Overeenstemming (MOU) betreffende Samenwerking in aan Buitenlandse Handel Gerelateerde Zaken. Dit document werd in oktober 2015 ondertekend door Peru en de EEC en zou kunnen dienen als uitgangspunt voor de ontwikkeling van de samenwerking en de opening van nieuwe handelskansen.

Ze gingen eveneens in op kwesties rondom de toepassing van het Uniforme Systeem voor Tariefpreferenties van de EAEU ten aanzien van ontwikkelingslanden. Daarnaast bespraken ze onder andere de kenmerken van de technische voorschriften en de toepassing van sanitaire en fytosanitaire maatregelen in de EAEU en in Peru met betrekking tot goederen die van belang zijn voor beide partijen.

Handelssamenwerking tussen Peru en Rusland

Tijdens haar bezoek aan Moskou had de Peruaanse viceminister ook een ontmoeting met Sergey Dankvert, hoofd van de Federale Dienst voor Veterinair en Fytosanitair Toezicht van Rusland, een instantie die valt onder het Russische ministerie van Landbouw.

Tijdens deze ontmoeting zegden beide functionarissen toe zich in te blijven zetten om een betere samenwerking te bereiken en de bilaterale handel te vergroten.

Bron: Andina.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven