British Retail Consortium:

'Inflatie voedingsprijzen hoogste in bijna 6 jaar'

De afgelopen maand bereikten Britse voedingsprijzen het hoogste inflatiecijfer in bijna 6 jaar volgens het British Retail Consortium (BRC). 

Het extreme weer van vorig jaar, met kou en hitte, trof de gewassen, waardoor de prijzen van uien, aardappelen en kool omhoog gingen. Volgens de BRC stegen de broodprijzen door een verhoging van de mondiale graanprijzen. De inflatie voor voedingsprijzen kwam daarmee op 2,5% in maart, wat 1,6% meer is dan in februari en het hoogst sinds november 2013.

De inflatie van winkelprijzen steeg naar 0,9% in maart van 0,7% in februari, het hoogste inflatiecijfer sinds maart 2013.

Door het weer liepen telers vorig jaar vertraging op met planten en poten. Daarna kwam er veel regen, waardoor sommige gebieden overstroomden in april. En vervolgens trof de aanhoudende hittegolf de opbrengst van gewassen.

Chaotische no-deal brexit
Stijgingen in de kosten van alcoholische en non-alcoholische dranken deden het inflatiecijfer ook stijgen. BRC's Helen Dickinson waarschuwde ervoor dat er geen onderbreking in de stijging van voedingsprijzen zal komen wanneer het VK de EU zonder deal verlaat.

Bron: bbc.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven