Lamb Weston boekt 3de kwartaal 15% meer winst

Aardappelverwerkingsgigant Lamb Weston heeft op 2 april haar winst over het derde kwartaal van 2019 bekend gemaakt.

De netto omzet groeide met 7% naar €824 miljoen, waarbij de inkomsten uit de bedrijfsactiviteiten met 15% toenamen naar €172,5 miljoen. Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat steeg met 13%. 

De inkomsten daalden 10% naar €0,85 per verwaterd aandeel vanwege het wegvallen van het fiscale voordeel van 16% per aandeel als gevolg van de Amerikaanse belastinghervorming van vorig jaar. 

Gedurende het kwartaal keerde Lamb Weston €32 miljoen uit aan aandeelhouders in dividend en via de inkoop van aandelen. 

Lamb Weston paste ook haar budgettaire vooruitzichten aan omdat het bedrijf nu een stijging van de netto omzet in hoge enkelvoudige cijfers verwacht in plaats van de eerdere verwachting van middelmatige tot hoge enkelvoudige cijfers. Het aangepaste EBITDA, inclusief niet-geconsolideerde joint ventures, wordt nu op €796-€805 miljoen geraamd.  

"Onze activiteiten in Noord-Amerika en Azië jaren zorgden in het derde kwartaal voor een solide omzetgroei die de matige resultaten in Europa, waar de aardappeloogst dit jaar historisch laag is, ruimschoots compenseren," aldus directeur Tom Werner. 

De netto omzet van het Global-segment, dat 100 horeca-klanten internationale bedrijven in Noord-Amerika omvat, groeide met 11% naar €442,9 miljoen. Het volume groeide met 9% dankzij de toegenomen afzet aan strategische klanten in de Verenigde Staten en op grote internationale markten.  

"De uitstekende prestaties van onze handelsteams hebben tot een goede prijs/mix verbetering en volumegroei geleid, terwijl onze supply chain teams erin slaagden om via operationele synergieën en kostenbesparingen de bruto marges te verbeteren. Daarnaast hebben we goede vooruitgang geboekt met onze investeringen in de vergroting van de productiecapaciteit en productinnovaties die naar onze mening een duurzame groei voor de lange termijn mogelijk zullen maken. Met deze goede kwartaalcijfers en de gunstige ontwikkeling van de wereldwijde vraag hebben we onze vooruitzichten voor de omzetgroei en EBITDA opnieuw aangepast," aldus Werner. 

 

Bron: news.alphastreet.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven