Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arjan Levarht op bezoek bij Keniaanse groententeeltprojecten van ChildsLife

Sinds twee jaar werken Levarht, groententeler Brazander en non-profit organisatie ChildsLife samen voor een aantal kasprojecten in Kenia. De projecten zijn opgezet door ChildsLife om scholen zelfstandig te maken. De kassen geven naast gezond eten voor de scholieren ook inkomsten lesmaterialen en onderhoud van de school. 

Arjan Levarht heeft vorige week in Kenia samen met Paul Sugut van ChildsLife diverse projecten bezocht. Beide heren hebben tijdens deze reis de eerste succesvolle tomatenoogst gezien. Eind vorig jaar zijn de eerste zaden verstuurd en een aantal maanden later zijn de eerste tomaten verwerkt in de schoolmaaltijden of verkocht op de markt. 

Voetbalwedstrijd
Naast tomaten worden er in de kassen ook paprika's en koolsoorten geteeld. Arjan en Paul kijken terug op een zeer indrukwekkende reis. Tijdens het bezoek was er tijd voor een voetbalwedstrijd die gespeeld werd in Levarht tenues. 


Arjan Levarht en het voetbalteam van de Gatoto school in sloppenwijk Mukuru in Nairobi, Kenia

“We zijn trots op het feit dat wij onze passie voor groenten en fruit op deze manier kunnen inzetten, zodat wij onze maatschappelijke bijdrage kunnen leveren voor de toekomst van deze kinderen", vertelde Arjan aan de Meerbode. 

Bron: De Meerbode

Publicatiedatum: