May vraagt om uitstel Brexit

"Groot-Brittannië heeft meer tijd nodig om de brexit rond te krijgen", zei premier May dinsdagavond na een overleg van zeven uur met haar kabinet. May wil af van de deadline van 12 april, maar wil in verband met de komende verkiezingen voor eind mei alles rond hebben. 

De Conservatieve partij is erg verdeeld over de brexit en het is de bedoeling van May om samen met de oppositie een plan op te stellen. Jeremy Corbyn van Labour heeft laten weten dat hij graag in gesprek gaat met May

Labour stelt eisen voor nauwe band EU
Labour wil een nauwere band met de Europese Unie door bijvoorbeeld in de douane-unie te blijven of de Europese interne markt. Corbyn heeft aangekondigd dat hij die eisen wil stellen in de gesprekken met Theresa May. 

"VK kan een no deal-brexit aan"
Voormalig minister van Buitenlandse zaken en brexiteer Boris Johnson is teleurgesteld over het plan van May. "Als Corbyn zijn zin krijgt, weet ik zeker dat we in de douane-unie blijven. De brexit blijft zachter worden tot er niks meer van over is. Ik ben er zeker van dat Groot-Brittannië een een no deal-brexit aankan."

Volgens bronnen zal May niet zomaar uitstel krijgen tot 22 mei. Als dit namelijk wel wordt toegestaan, dan is een no deal-brexit een dag voor de Europese Verkiezingen een serieuze mogelijkheid. Langer uitstel is dan niet meer mogelijk. Frankrijk, Spanje en België willen vasthouden aan de deadline van 12 april. 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven