Weuthen marktinformatie van 29-03-2019

Duitse aardappelprijzen stabiel en op hoog niveau

Vraag en aanbod waren in de afgelopen week met elkaar in evenwicht, blijkt uit de Weuthen marktinformatie van 29-03-2019. De prijzen zijn daardoor stabiel, echter op een hoog niveau. Het Duitse aanbod wordt aangevuld met Franse en Engelse aardappelen en de eerste import uit Egypte en Israël completeren het aanbod aan vroege aardappelen. Spaanse producten worden vanaf begin mei verwacht. Door de tot nu toe goede groeiomstandigheden wordt er een optimaal tijdvenster voor de afzet verwacht.

De afwikkeling van de hoofdoogst van aardappelen voor veredeling verloopt volgens plan. Fabrieken zijn tot eind mei met contractaardappelen gedekt en wachten voor de laatste weken van het seizoen de verdere ontwikkeling af. De prijzen zijn grotendeels stabiel, afgezien van de Belgische Bintje, waarvan de prijs momenteel zwakker is. Deze maand moet de termijnmarkt echter aan stabiliteit winnen.

Pootaardappelen voor de oogst van 2019
De rassen zoals Anais, Jazzy en Melody, evenals Musica, Malika en Annabell, zijn reeds uitverkocht – Ranomi is nog beschikbaar. Duitse consumptieaardappelrassen, waaronder Milva, Noblesse, Queen Ann, Toscana, Marabel enzovoort, zijn ook nog beschikbaar.

Industrierassen
Bij de hoofdoogstrassen zijn er nog restanten van Markies, Innovator, Agria en Arsenal beschikbaar. "Voor onze nieuwkomers Chenoa, Linus, Jurata, Marvel en Divaa zijn er arealen in de geschikte regio's bijgekomen. Voor 2019 is er geen pootgoed meer beschikbaar." Ook de chipsrassen zijn grotendeels uitverkocht c.q. reeds gereserveerd voor de contractteelt. Vroege rassen voor friet (zoals bijvoorbeeld Zorba), zijn al uitverkocht.

Voor meer informatie:
Wilhelm Weuthen GmbH & Co KG
Zentrale Schwalmtal 
Windhauser Weg 1
41366 Schwalmtal
Telefoon 02163-948-8 
Telefax 02163-948-777 
info@weuthen-gmbh.de  
www.weuthen-gmbh.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven