"VS zit binnen drie weken zonder avocado's als Trump Mexicaanse grens sluit"

President Trump heeft gedreigd dat hij de grens met Mexico deze week zal sluiten als Mexico niets doet om de stroom immigranten naar de Verenigde Staten te stoppen. Mocht Trump de daad bij het woord voegen, dan zullen Amerikanen binnen drie weken zonder avocado's komen te zitten.  

Een totale grensafsluiting zou miljoenen legale grenspassages ontregelen, evenals miljoenen dollars aan handel, waarvan €122 miljard aan geïmporteerde voedingsmiddelen. De Verenigde Staten zijn sterk afhankelijk van import-AGF uit Mexico om in de consumentenvraag te kunnen voorzien. 

Bijna de helft van alle groenten die de Verenigde Staten importeren en 40% van al het importfruit is afkomstig uit Mexico, zo blijkt uit de meest recente gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. 

"Als de import uit Mexico stopt, dan zit de markt binnen drie weken zonder avocado's." vertelt Steve Barnard, directeur van Mission Produce, de grootste teler en leverancier van avocado's ter wereld. 

Theguardian.com citeerde Barnard die gezegd zou hebben: “Hij kan geen slechter moment van het jaar kiezen want letterlijk 100% van de avocado's, die momenteel op de Amerikaanse markt zijn, komen uit Mexico. In Californië begint het seizoen een beetje op gang te komen maar deze staat heeft een kleine oogst en speelt momenteel nog geen rol van betekenis."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven