Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Camposol rapporteert resultaten vierde kwartaal en voorlopige resultaten 2018

Omzet Camposol groeit 23,6%

Camposol heeft de resultaten van het vierde kwartaal bekend gemaakt evenals de voorlopige financiële resultaten over 2018. Het EBITDA van het bedrijf bereikte €134,1 miljoen, wat een stijging van 19,7% ten opzichte van het voorgaande jaar betekent. De EBITDA-marge van de bedrijfsactiviteiten bedroeg 33% en lag in lijn met de verwachtingen. De omzet bedroeg €406,7 miljoen, wat neerkomt op een groei van 23,6% ten opzichte van 2017. Deze groei is voornamelijk te danken aan de toename van de blauwe bessen, druiven, mango's en mandarijnen. Per 31 december 2018 had het bedrijf een kassaldo van €36,5 miljoen. De nettoschuld stond op €217,3 miljoen. 

Het bedrijf houdt vast aan haar strategie door de teelt binnen de F&V Division (blauwe bessen, avocado's en mandarijnen) uit te breiden, het garnalensegment te consolideren in de Aquaculture Division (Marinasol) en haar banden met klanten te versterken door waarde toe te voegen via marketing en overige initiatieven, waarvoor in 2018 het €116 miljoen kostende CAPEX-programma in gebruik werd genomen, dat onder meer gericht is op automatisering en IT.

"2018 was een goed jaar voor Camposol. We hadden een geweldig blauwe bessenseizoen, waarin we een groei van 80% ten opzichte van 2017 hebben bereikt. De financiële resultaten benadrukken de kracht van ons waardevoorstel aan ons wereldwijde klantenbestand. We blijven ons richten op het realiseren van jaarronde beschikbaarheid en onze investeringen in Colombia (avocado's), Uruguay (mandarijnen), Peru (blauwe bessen en garnalen) en China zijn hiervan het bewijs. We willen klanten overal ter wereld kennis laten maken met ons duurzame, verticaal geïntegreerde model door middel van onze nieuwe slogan: 'Camposol cares from farm to family'," aldus Camposol-directeur Jorge Ramirez Rubio. 

Klik hier om de resultaten het hele vierde kwartaal te zien en de voorlopige financiële resultaten van 2018.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven