Jupiter Zuid-Afrika begint aan de satsuma-oogst

Dankzij verbeterde techniek en input zijn de kleuring, maten en kwaliteit van citroenen bij aanvang van het seizoen in Maswiri beter. 

Het Zuid-Afrikaanse citrusseizoen begon drie weken geleden en Jupiter is bezig met het verpakken van citroenen voor de export en Navels voor de lokale markt. 

Naarmate de maand april vordert, zal Jupiter ook beginnen met het verpakken van Star Ruby grapefruit en dat is veel later dan voorgaande seizoenen. Het bedrijf heeft namelijk besloten om het agressieve rijpingsproces (hoge temperaturen en luchtvochtigheid en ethyleengas) tot een minimum te beperken.

Op Zomquasdrift, een teeltbedrijf van Jupiter in de Westkaap, worden deze week de eerste satsuma's geplukt. 

“Oude dame” heeft facelift ondergaan
Het zal de laatste keer zijn dat het fruit van het bedrijf in Maswiri, Limpopo, in het veertig jaar oude pakstation, dat 'de oude dame' wordt genoemd, zal worden verpakt. De faciliteit zal namelijk een opknapbeurt krijgen.

In mei zullen een gloednieuwe elektronische Greefa-sorteerder en MED-verpakkingslijn worden geïnstalleerd voor het verpakken van Valencia's. In juni zal de nieuwe apparatuur in gebruik worden genomen. 

Technisch directeur Critian Mertzger: "Tegen het einde van het jaar zal het oude pakstation onherkenbaar zijn en zullen we beter tegemoet kunnen komen aan de eisen van de markt. 

"Het is geweldig dat we onze directeur Mark en zijn vrouw Yvonne in juni in Maswiri mogen verwelkomen voor de officiële ingebruikname van de nieuwe verpakkingslijn."

Voortdurende verbetering kernwaarde
Bovendien zal het bedrijf 10 nieuwe John Deere tractoren ontvangen met airconditioning in de cabines, evenals 10 splinternieuwe en veel efficiëntere sproeimachines.

Het voortdurend doorvoeren van verbeteringen is één van de kernwaarden van Jupiter. Deze verbeteringen garanderen dat klanten de allerbeste service en kwaliteit van het bedrijf kunnen verwachten. 

Voor meer informatie:
Jupiter Marketing
+44 (0)1952 822200
info@jupitermarketingltd.com.
jupitermarketingltd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven