Lichte filegroei in eerste kwartaal

De filezwaarte is in de eerste drie maanden van 2019 licht gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Uit cijfers van de ANWB blijkt dat de hinder door files op alle A- en N-wegen in ons land in het eerste kwartaal van 2019 met zeven procent is gegroeid. Niet alleen tijdens de spitsuren maar ook overdag ondervonden weggebruikers meer oponthoud.

Gedurende het eerste kwartaal bleef het winterweer uit. Desondanks groeide de filezwaarte opnieuw. De filezwaarte in de ochtendspits nam met dertien procent toe en in de avondspits met ruim acht procent. Vooral in februari ondervond het verkeer fors meer hinder in vergelijking met vorig jaar. 

Steeds meer files buiten de Randstad
De filecijfers over alle A- en N-wegen laten ook zien dat het fileprobleem zich in steeds meer regio’s voordoet. Zo nam de filezwaarte in het oosten en zuiden van het land de afgelopen drie maanden fors meer toe in vergelijking met de provincies gelegen in de Randstad. De file Top 10 toont ook steeds meer knelpunten in deze regio’s.

Filerecord in januari
De drukste dag was dinsdag 22 januari toen sneeuwval en gladheid in de oostelijke helft van het land leidden tot grote verkeershinder. Het verkeer kwam daar volledig tot stilstand met een filerecord van maar liefst 2287 kilometer tot gevolg. 
Verraderlijke ijzel in het noorden van het land zorgde op vrijdag 25 januari voor tientallen ongelukken en veel verkeershinder op de wegen in Friesland en Groningen. Bron: ANWB Verkeersinformatie

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven