Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gianluca Bonaccorso, Unitrade Holland:

"Steeds meer experimenten met exotenteelt in Zuid-Italië"

Tholen - De groentenexport naar Italië is afgelopen winter behoorlijk goed doorgelopen, vertelt Gianluca Bonaccorso van Unitrade Holland uit Poeldijk, dat zich volledig op de export naar Italië richt. "Wel heb ik het idee dat de handel steeds meer onder druk komt te staan. Klanten die voorheen importproducten bij ons kochten zoals druiven en pruimen, zoeken steeds meer rechtstreeks contact bij de leveranciers. Gelukkig is er ook een grote groep klanten die ontzorgd wil worden en op elk gewenst moment het hele pakket bij ons bestelt."

"De basis van onze producten loopt nog altijd goed door. Op jaarbasis zijn witlof en aardappelen onze grootste producten, gevolgd door kool, bloemkool, broccoli, ijssla, paprika's en trostomaten. De afgelopen periode waren veel producten gemiddeld wat hoger aan de prijs, maar de volumes waren wat lager, ook vanwege de warme, droge zomer", vertelt Gianluca. "Traditioneel heeft Italië een goede vraag van Comice-peren, maar die volumes vielen dit jaar wat tegen."

Volgens Gianluca is Italië een vrij traditioneel land qua consumptiepatroon, maar doen de exoten ook steeds meer hun intrede. "Met name in Zuid-Italië wordt er volop geëxperimenteerd met de exotenteelt, zoals bijvoorbeeld avocado's. We zullen zien wat dat voor invloed gaat hebben op de markt. Hoe de vooruitzichten voor de komende zomer zijn, is moeilijk in te schatten. Veel is afhankelijk van het weer. Vorige zomer had ook niemand gedacht dat het hier zo lang warm en droog zou zijn, maar normaal gesproken weten de Italianen ons ook in de zomer goed te vinden voor hun paprika's, trostomaten en vollegrondsproducten."

Voor meer informatie:
Gianluca Bonaccorso
Unitrade Holland
ABC Westland 664
2685 DH Poeldijk
Tel.: (0174) 62 37 50
Fax: (0174) 62 13 53
info@unitrade-holland.nl