Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Deal voorziet Beierse aardappelsector van nieuw perspectief'

BayWa draagt bedrijfsaandelen KCB aan Weuthen over

Het Duitse aardappelconcern Wilhelm Weuthen GmbH & Co.KG (Waldniel) - een dochter van Raiffeisen (RWZ) en een van de marktleiders in Europa - is met BayWa AG een overname van de bedrijfsaandelen in het Kartoffel-Centrum Bayern GmbH (KCB) overeengekomen. De overeenkomst heeft geen gevolgen voor de bestaande structuur en de zittende bedrijfsleiding van KCB. Beide partijen wachten nog op groen licht van het Bondskartelambt. 



Versterking van bedrijfsstrategie
Het KCB werd op instigatie van BayWa AG en RWZ eG in 1998 als Joint Venture opgericht. Primair werd ten doel gesteld aardappelverwerker Aviko continu met regionale aardappelen te beleveren. Dit resulteerde voor KCB in een jaarlijkse omslag van ca. 300.000 Ton aan grondstoffen. Daarnaast herbergt het bedrijf ook een pakstation in Geiselhöring waar aardappelen en uien voor de Zuidoost Europese handel worden verpakt.

"Deze investering versterkt onze bedrijfsstructuur omtrent de aardappelproductie. Rentabiliteit en het langetermijn-perspectief zijn hier bij de voornaamste drijfveren. Geen enkele speler kent de markt voor Europese friet-aardappelen immers beter dan Weuthen, meldt Christoph Kempkes, bestuursvoorzitter van RWZ over de deal. "Dankzij de uitstekende relatie met BayWa AG is het ons gelukt die lucratieve en langdurige afzetmogelijkheden voor honderden aardappeltelers te behouden. Hieraan wordt ook onder regie van Weuthen niet getornd."

 

Langetermijnperspectief voor Beierse aardappelbranche
Ook Klaus Josef Lutz - bestuursvoorzitter van BayWa AG - benadrukt de voordelen van de deal. "Aardappelen zijn nooit onderdeel van onze kernactiviteiten geweest. Om die reden hebben we besloten deze bedrijfstak volledig aan een absolute marktleider over te dragen. Met RWZ en hun 100%-dochter hebben we een koper gevonden, die de de Beierse aardappelsector op de lange termijn van perspectief voorziet."

Meer informatie:
www.rwz.de   
www.weuten-gmbh.de   

Publicatiedatum: