Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frankrijk: staking door Florette-medewerkers in Lessay

Sinds afgelopen donderdag heeft de staking van de werknemers van het teeltbedrijf Florette in Lessay (Manche) geleid tot een vertraging bij de teelt. De kwestie: het besluit van het management om werken op feestdagen mogelijk te maken, maar dan wel zonder daar een vorm van compensatie tegenover te stellen. “We zijn niet tegen het werken op feestdagen, maar het management zou ons daarvoor extra moeten belonen,” zegt vertegenwoordiger van het Franse Democratische Werknemersverbond (CFDT) Alain Ménard.

Deze beslissing is genomen omdat de werknemers de door Macron voorgestelde premie al hadden geweigerd. De laatste salarisonderhandelingen hadden hen ook teleurgesteld en dit jaar zal de deelname aan de resultaten van de onderneming en de winstdeling een winst vertegenwoordigen die drie keer lager is dan die van vorig jaar. De werknemers hopen daarom dat werken op feestdagen op vrijwillige basis zal plaatsvinden, dat de Dag van de Solidariteit ook als een feestdag zal worden beschouwd, dat er op feestdagen geen overuren zullen worden gemaakt en dat het management een bonus van 25 euro per gewerkte feestdag toekent.

Na de onderhandelingen zijn alle verzoeken door het management ingewilligd behalve de bonus. De staking gaat door totdat alle aan alle eisen gehoor is gegeven.


Bron: francebleu.fr 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven