Exportprijs Chinese uien instabiel

"De Chinese uienmarkt zit tussen twee teeltseizoenen in en dit zorgt voor grote prijsschommelingen op de exportmarkt en instabiele marktomstandigheden," vertelt Wang Junjie van Henan Janzhian Food. 

"Uien uit Yunnan zijn pas sinds 20 maart op de markt. De kwaliteit van de uien uit bewaring uit Gansu is beneden peil en dit maakt ze ongeschikt voor de export. Dit is de oorzaak van de huidige instabiele exportprijs van Chinese uien. De exportprijs van Yunnan uien laat de sterkste stijging zien. De prijs van gele uien uit Yunnan is, sinds ze op 20 maart op de markt kwamen, al met €89 per ton gestegen. Op basis van onze ervaringen uit voorgaande seizoenen verwachten we dat de prijzen zullen herstellen zodra de eerste uien uit Sichuan op de markt verschijnen."

"In veel uienteeltgebieden is men onlangs begonnen met rooien maar we denken niet dat dit een grote bedreiging vormt voor de positie van Chinese uien op de internationale markt. De voornaamste reden hiervoor is de enorme omvang van de Chinese aanvoer, evenals de stabiliteit ervan. China exporteert haar uien naast Europa ook naar Israël, Japan en Korea."

"We exporteren met name gepelde uien naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Italië. De uien, in de klasse 60-90 mm, worden per 20 kilo in dozen verpakt waaraan stikstof wordt toegevoegd om de productkwaliteit gedurende het transport op peil te houden. We leveren momenteel uitsluitend uien uit Yunnan die in het seizoen 2019 gerooid zijn.Het totale uienareaal is dit jaar min of meer gelijk aan dat van 2018 en we verwachten dat de oogst ook vergelijkbaar zal zijn met die van vorig jaar."

 

Contactpersoon: Wang Junjie
Henan Junzhian Food Co., Ltd.
E-mail: junzhian2019@163.com 
Whatsapp nummer: +86 132 1329 3300 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven